onsdag 21 oktober 2015

minJesus 34

Guds folk reser sig

Men avslutningen på det här avsnittet ger oss hopp i den tid vi lever som är så mörk i vårt land idag.

Upp 11:11. Och efter de tre och en halv dagarna, kommer livets ande från Gud in i dem och de ställer sig på sina fötter och väldig fruktan faller på dem, som ser dem.

Guds folk skall få liv igen. Och det gäller naturligtvis både Judarna och de Kristna. De skall resa sig upp. Och för de som ser det skall det verka skrämmande.

Men Gud skall upprätta sitt folk. Och vi ser idag hur han har upprättat Judarna. Hur de är tillbaka i sitt land och hur han ger dem mer och mer välsignelse och styrka.

Gud är med oss.

Upp 11:12. Och de hör en väldig röst från himlen som säger till dem: Kom upp här. Och de kommer upp till himlen på [i] molnet, och deras fiender ser på.
Upp 11:13. Och omedelbart [i denna timme] kommer det väldiga jordskalv och en tiondel av staden faller och 7 000 människor dödas av det som kallas jordskalv, och de som är kvar fylls av fruktan och ger ära till himmelens Gud.

Är det, det som många kallar Uppryckelsen som vi ser här i vers 12. När de troende skall fara upp till Gud i himlen. Men vi ser här att något uppryckande i skymundan är det inte för det står att deras fiender ser på. Det skall alltså ske öppet det som sker.

En tolkning av det här som är intressant är att det är Ande utgjutelsen som varit under 1900 talet som är uppryckandet. Detta att Gud lyfter de kristna andligt till sin nivå. Fyller dem med sin himmelska glädje. Detta samtidigt som de gamla stela kyrkorna dör och tappar sin makt.

Jag minns Enarsson som i ett program talade om uppryckandet. Och han sa att han frågat Gud om det och Gud hade svarat att det pågick just nu. Alltså när han frågade och det var någon gång på 70 eller 80 talet, och det var då Anden utgöts speciellt över hela Guds kyrka. Intressant.

Jag tror det är viktigt att vi vågar titta på alternativ till de gamla tolkningarna. Gud har sitt sätt att uppfylla sin profetia och han kommer att göra det. Men för vår del är det alltid viktigt att vara öppna för det Gud säger och låta honom styra och leva nära honom.

Och under alla omständigheter hör vi som kristna till Gud och hans himmel och det är i hans kraft vi skall leva. Fyllda med honom. Ja vårt andliga liv skall alltid vara Hos Jesus i Himlen.

Och i vers 13 ser vi resultatet. Det kommer att vara totalt. Allt kommer att kastat runt. Det invanda kommer att vändas upp och ner. Men Gud kommer att äras och alla kommer att inse att det är han som har makten.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar