lördag 3 oktober 2015

minJesus kommer 16

Harmagedon

Slutligen kommer Harmagedon, och då gäller det att vara vaken. Och vi ser här att det är Laodiceias tid, församlingen som var blind och naken.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Här ser vi hur det kommer att vara på slutet. Här är det sista i den 6:e skålen. Och det är viktigt att vi då är vakna, Jesus kommer verkligen snart här. Och vi ser också att det är i Laodiceias tid den sista församlingen för det talas om att inte skall vandra omkring naken precis som Laodicea var.

Det är i den tiden som Harmagedon bryter ut. Och Harmagedon har vi just nu. Det pågår.

Harmagedon är Hamongog i Hes 39:11. Den stad som ligger i ett område öster om Havet precis som Gazaremsan gör. Gaza remsan är alltså en uppfyllande av Hamongog och därmed Harmagedon, och det här området skall bli Gogs grav.

Och det är intressant när vi läser Hes 38 och 39 så ser vi att det upprepar sig. Det är inte ett krig. Det är flera. Det är 7 gånger (år kan översättas omgångar) och sedan 7 nya gånger (månader kan översättas ny, alltså nya gånger). Och däremellan kommer just Hamongog.

Vi är alltså mitt inne i det här och vi har sett hur Israel redan utkämpat 8 krig i området, och det kommer alltså förmodligen flera. Här ska man skjuta in en brasklapp och det är att vi vet ju inte vad Gud räknar som krig. Räknar han in intifadorna etc.

Men till sist skall vi vara framme. Till sist skall Jesus ta över. Och vi ser att det som kommer det är något som liknar det vi har i Upp 19:20. Det är fåglarna som skall äta upp alla dessa som strider mot Gud, Fåglarna det är Guds helige ande.

Och till sist kommer vi alltså till det Gud vill. Till Guds rike, där både Hedningar och Israels folk tror på Jesus.

Och då ser vi att Jesus har kommit tillbaka och han är vår kung.

Man kan läsa mera om Gog kriget på:


och på:



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar