söndag 4 oktober 2015

minJesus kommer 17

Himmelsk seger

Till sist kommer vi till Andevärlden och vad som kommer att hända i Himlen när Vredesskålarna hälls ut, och vi ser att det är en total omvälvning.

Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}

Nu är Gud färdig. Det har blivit till och vi ser den oerhörda kraft som ligger i det Gud har skapat. Hela värden skakar.

Vi ser i vers 17 Guds syn på det här: ”Nu är det gjort”. Nu har Gud gjort sitt verk och skapat den människa som är hans avbild. Som vi läste om i 1 Mos 1. Och Guds verk är inte som vi människor föreställt oss utan det är annorlunda, något totalt, något välsignat, någonting med en oerhörd kraft som totalt förmår att förändra värden. 

Och här kommer det att gå i uppfyllelse som står i 1 Mos 1:28, att människan, som är Guds avbild, skall lägga Jorden under sig och härska över fiskar och fåglar och alla djur. Och då talar vi inte bara om den fysiska värden med fiskar fåglar och alla djur utan här talar vi om den andliga värden, med kyrkor, församlingar och trossystem. Allt detta kommer att underställas Jesus. I Jesus kommer alla att få en gemensam tro. Han är grunden som vi alla skall bygga på.


Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.

Dån, Åskor och Blixtar påminner om Upp 11:19 där det också förekom. Det är Jesu budskap, som nu når ut med väldig kraft. Det hörs överallt.   Och församlingen får här hjälpa till och föra det vidare på samma sätt som månen reflekterade solens ljus i 1 Mos 1:16. Och det är kraftfullt, såsom det är i ett Åskväder. Både Blixten och Dundret av åskvädret är så kraftfullt att ingen kan undgå att se och höra det, ingen kan undgå evangelium.

Vi ser att resultatet av det här budskapet är en stor Jordbävning.

Man kan givetvis lägga en rent fysisk tolkning på Jordbävning, En fysisk Jord bävning eller Atomkrig.

Men en intressant tolkning här är den andliga, det budskap som kommer från Jesus är så kraftfullt och revolutionerande att alla tidigare trosuppfattningar som är förhärskande i samhället blir totalt omskakade. När Jesu klara budskap kommer ut, blir det en andlig Jordbävning.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar