fredag 2 oktober 2015

minJesus kommer 15

Ondskan eskalerar

I den 6:e skålen kommer riktigt ondskan loss. Vi ser både Djävulen, Vilddjuret och den Falske profeten, Islam. Och det hela leder hän till det många hört talas om nämligen Harmagedon.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten torkas ut för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Det hela börjar med att Eufrat, den 4:e välsignelse floden i Paradiset (1 Mos 2:14) torkar ut. Guds välsignelse upphör. Och då kommer allehanda herrar, kulturer, religioner mm från öster.

Det är det vi ser idag, när Buddismen gör framsteg här i väst, med Yoga etc.

Vi ser hur Islam utvidgar sig idag och strömmar in i Europa. Det är ingen snäll religion, nej här styr ondskan själv. Och vi ser idag hur den etablerat sig just vid Eufrat. Det är där Isis styr, denna strikta tillämpning av Muhammeds ord. Alla skall bara böja sig. Ja hela världen skall böja sig.

I vers 13 ser vi att det är själva Djävulen som är igång, den gamle Ormen som vi känner från paradiset.

Vilddjuret är också där, som vi möter i Upp 13. Han som förförde alla med sin TV och sitt www, internet.

Och vi ser också Den Falske Profeten, Islam.

Och det här ser vi runt omkring oss idag. Vi ser hur ondskan själv går runt i vårt samhälle och förför, precis som ormen gjorde i paradiset. Vi ser hur den anda som kom in i vår värd med TV och internet mer och mer tar över. Och slutligen ser vi idag hur Islam växer och har i sitt sinne fullborda sin uppgift och ta över hela värden för Allah.

Det vi läser här stämmer, Och vi ser hur det drar ihop sig till något som börjar mer och mer likna krig.

Och det här är precis det scenario som vi ser idag, och som målas upp runt omkring oss.

Och än en gång kan vi konstatera att det vi ser omkring oss stämmer med det som finns i vredesskålen. Och snart kommer Jesus. Han är vår räddning och vårt hopp.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar