torsdag 29 oktober 2015

Tider i Bibeln 7

Israel föds som nation

Vi kan hitta det antal dagar som vi hade i Dan 12:11 (1290 dagar), på flera ställen men då lite förändrat och det är intressant. Vi skall titta på vad det leder till om vi använder samma tänkande där som vi gjorde på Daniels profetia.

Vi hittar det i Upp 11:3 och i Upp 12:6, där siffran är 1260.

Upp 11:3. Och jag skall använda mina två vittnen och de skall profetera i 1260 dagar, klädda i säck tyg.

Upp 12:6. Och kvinnan flyr till öknen där hon har en plats som är förberedd av Gud, för att där ge uppehälle åt [uppfostra, ge näring åt] henne i 1260 dagar.

Här handlar det om den tid som de två vittnena* skall varar verksamma. Och det är intressant att se att det är knutet till Profeten (de skall profetera). Som jag skrivit tidigare brukar det ofta innebära att Islam är inblandad. Och på samma sätt som vi gjorde med siffran i Daniel så sätter vi startdatum här till när Klippmoskén sattes upp på Tempelberget på den heligaste av platser och vi använder oss där av året 688 som var det andra året sedan bygget startade.

Tar vi 688 och lägger till 1260 så kommer vi till 1948. Och det var året när staten israel bildades.

Berättelsen om de två vittnena handlar både om Israel och Jesus och om de Kristna och Jesus och vi kan också se det här i nästa berättelse i Upp 12.

Kvinnan i Upp 12:6 är Israel och vi ser att båda dessa berättelser talar om den tid när Israel skall vara fördrivet men hur Gud skall ta hand om dem så att de inte förgås och i båda berättelserna nämns siffran 1260.

Vi kommer alltså här fram till 1948 och ett mycket intressant år i Historien.


Karl Håkan



* De två vittnena är Israel och Jesus, respektive de Kristna och Jesus och mera finns att läsa om det i

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar