måndag 12 oktober 2015

minJesus kommer 25

Striden på Jorden

Här ser vi de senaste åren och den utveckling vi haft nu.

Upp 12:13. Och då draken [ormen] ser att han kastas till jorden, förföljer han kvinnan som har fött [föder, kommer att föda] pojken [mannen].

Översättningen på slutet här är intressant för det tempus som här används i Grekiskan kan både betyda har fött, men också föder, och faktiskt också kommer att föda. Och både pojke och man är riktiga översättningar.

Det kan alltså lika bra bli “förföljer kvinna som kommer att föda mannen.” Och därmed kan det i stället för att handla om när Jesus föddes en gång, handla om hur Gud slutligen skall skapa människan, till sin avbild, till man och kvinna, som det står om i 1 Mos 1:26 – 27.

Och vi vet att det är det som skall hända när Israel slutligen tar emot sin Messias, enligt det som Paulus skriver om i Rom 11.

Upp 12:14. Och kvinnan ges den väldiga örnens två vingar, för att hon skall flygas till öknen, till platsen där hon ges uppehälle [uppfostras, ges näring], en tid och tider och en halv tid, bort från ormens närvaro.

Kvinnan kommer att resa på örnens vingar. Och det har vi sett idag, när Israels folk reser hem till sitt land. Då flyger de, en tanke som var helt omöjlig när det här skrevs.

Den plats som det talas om här är då logiskt Israels land som de nu fått. Och vi kan här se begreppet en tid, tider och en halv tid.

Tid här kan vara olika tidsbegrepp och en intressant variant är att se de som timmar, timmar av ett dygn på 1000 år. Då blir det 42 år. Och börjar man räkan på det så får man två sådana perioder under 1900 talet.

Den första 42 års perioden (av de två, motsvarande “tider”) från 1906 – 1948. Det 10 hornade vilddjurets tid. (Upp 13:1 – 10) Kolonialmakterna som då behärskade tillvaron.

Den andra 42 års perioden (av de två, motsvarande “tider”) från 1948 – 1990. Det 2 hornade vilddjurets tid. (Upp 13:11 – 18). Supermakternas tid, Sovjet och USA, Den tid när TV (Vilddjurets bild) kom och internet (www, 666).

En tid kommer då logiskt före detta alltså 1868 – 1906. Och det var den tid som Judarna började disktura att återvända. Och det blev aktuellt med landet Israel igen.

Sedan har vi haft en halv tid 42/2=21 och det kommer då från 1990 – 2011. Och det är märkligt att 2011 kom den Arabiska våren. Och allt elände som sedan kommit i den muslimska världen. Och Gud vrede brakade loss. Vi kan idag se att nu gäller vredens tid. Gud straffar den som har gått mot Israel, och de som ställer upp på deras sida.

Och här är vi alltså nu mitt i vredens tid. Och efter vreden kommer Jesus och upprättar sitt rike, så det är alltså mycket snart.



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar