lördag 17 oktober 2015

minJesus kommer 30

Evangeliets kraft

Upp 11:5. Och om någon vill skada dem, går det ut eld från deras mun och förtär deras fiender, så om någon vill skada dem skall han på så vis .

Det är i Evangelium, kraften finns. Den kraft som kan förtära våra fiender. Sanningens kraft från Jesus, och ingen kan motstå den. Alla fiender skall dö, inför det sanna Evangeliet. Det är alltså ett löfte vi har från Gud.

Och vi ser här också att löftet att ingen skall lyckas utplåna vare sig Judarna eller de Kristna. Jesus är med oss. Och det var samma löfte som Kain fick i 1 Mos 4:15. Kain fick ett märke så att ingen skulle slå ihjäl honom. Det har fungerat Judarna är kvar än idag. Det är i stället deras motståndare som skall dö, när de försöker skada dem.

Upp 11:6. Dessa har makt att stänga himlen så det inte faller regn på deras profetias dagar, och de har makt över vattnen att omvandla dem till blod och slå jorden med varje plåga så ofta som de önskar.

Det är en väldig makt som finns i dessa vittnens händer. Gud är med dem. De har makt att utlösa både torka och plåga.

Och kanske ska vi se det här som profetiskt. Att det skall vara Andlig torka och välsignelser skall förvändas i blodsutgjutelse och krig, och det skall också vara plåga bland folken. Och det ser vi att det varit genom tiderna.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar