torsdag 8 oktober 2015

minJesus kommer 21

Sammanfattning av Vreds skålarna

När man tittar på Vredesskålarnas tid ser man att det är vår tid det talas om.

Vår unika massmediala värld, Guds rike närmar sig, Nu syns det
Vi lever idag i en värd där vi ser allt just som det händer. Vår massmediavärld är totalt genomskinlig. Det kan vi läsa om i *Apg 15 där vi har Glashavet. Då ser vi att det är den yttersta tiden. Snart kommer Jesus. Vi är alltså där. Och då får vi sjunga Moses och Lammets sång som om att Jesus är kung och snart skall alla tillbedja inför Gud.


Förvirring i Församlingarna och ingen blir frälst längre
Församlingarna idag är totalt förvirrade och nästa ingen blir frälst idag. Det kan vi läsa om när Änglarna får sina skålar och Templet är så fyllt av rök att ingen kommer in där, Och naturligtvis ser ingen heller där inne.



TV och internet fördärvar de kristna
Den första skålen handlar om vår TV och Internet, www som är så fullt av smörja, Vilddjurets budskap. Att folk blir sjuka av det. Det är precis som idag. Med alla dessa filmer och serier. Och dödaspel etc. Och det är de som har fördärvat det troende och trängt sig in i våra kyrkor, ja fördärvat hela Västvärlden. Det som är på TV blir mönsterbildande. Och eftersom TV inte talar om Gud så finns inte Gud för människor idag.


Vår Samhälle är Andligt dött
Den andra skålen handlar om vårt Andligt döda samhälle. Resultatet av det budskap som kommer genom massmedia blir att vi får ett helt dött andligt samhälle. Precis som vi har idag. Hela Västvärlden är Andligt död och officiellt finns inte Jesus.


Våld och död väller ur massmedierna
Den tredje skålen handlar om det fokus på död och våld som finns i våra massmedia och i våra nyhetsprogram och som väller in i våra hem. Orsaken är att man har förkastat Jesus och de som följer honom. Och då kommer ondskan med död och våld och tar över.


Den brännande sanningen föder lagar om personlig integritet
Den fjärde skålen handlar om att sanningen blir brännande. Sanningen så som Jesus vill ha det, finns där hela tiden. Våra Massmedia avslöjar allt och så ingående att det blir jobbigt för många. Och resultatet blir att man lagstiftar om personlig integritet. Det är förbjudet att visa för mycket av sanningen. Det blir inte att vi får ett ärligt samhälle som Gud vill.


Andligt mörker och Censur i ondskans rike
Den femte skålen handlar om det förljugna samhälle som vi ser i Sverige idag. Och som vi ser i vissa diktaturländer också. Nyheter och liknande program blir styrda. De är till för att föra ut en ideologi. Och vi får ett Andligt mörker, och t o m Censur. Och det är något vi känner i Sverige idag. Där Censuren har slagit till och Israel t ex är förtalat och Arabpropagandan körs rakt ut. Ja t o m nu när Islam håller på att erövra Sverige är det tyst om det.


Ondskan försöker ta över hela samhället
Sedan kan vi se på den 6:e skålen och där upphör Välsignelsen och ondskan i alla dess former kommer fram och försöker ta över. Vi ser där både Förförelse andan, och Världsanden i vårt avkristnade samhälle, men också Islam, Den Falske profeten.

Här känner vi igen oss. Det är nu förförelsen verkar, och Islam väller fram, påhejat av vårt officiella samhälle. Och den välsignelse som vi hade tidigare i vårt samhälle den har nu upphört och ersatts av en förbannelse, som vi ser på många olika sätt idag, en förbannelse som bottnar i att vi vänt Gud ryggen. Då vänder han oss ryggen och låter ondskan verka. Hans beskydd upphör.


Harmagedon
I den 6:e skålen har vi också Harmagedon, och det hänger ihop med Hamongog som vi finner i Hes 39:11, Alltså mitt i stycket om Gog kriget, i Hes 38 och 39. Hes 39:11 talar om Gaza remsan, ett område öster om havet. Och vi har alltså kommit dit och t o m lite längre, idag i Hesekiels profetia.

Gog kriget är inte bara ett krig utan en serie krig och olika fientliga handlingar mot Israel. Men Gud kommer att rädda sitt folk genom allt. Det är det vi ser när vi läser om Gog kriget. Och det är också det som orden om Harmagedon påminner oss om.

Och även vi icke Judar har här löfte om ett bra liv, när Jesus regerar.


Evangelium når ut
Den 7:e skålen ger oss en blick in i himlen. Och vi får se hur Guds evangelium når ut.


Den Romersk katolska kyrkan delas och faller
Gud kommer att slå sönder den fallna kyrkan, Babylon, och låta den delas upp i flera delar och smaka hans vrede.


Jesus folket blir ett
Gud visar också hur han skall se till att tron på honom blir den äkte och den han vill ha, och inte en massa olika meningsmotsättningar.


Tuktan och Välsignelse
Och slutligen kommer Gud genom sin tuktan, att föra oss till full välsignelse i honom.



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar