onsdag 7 oktober 2015


Gud välsignar även det frusna hjärtat

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Vi ser också att det kommer hagel. Hagel som hjälper till att slå sönder det som inte är äkta. Hagel som renar, även om det är jobbigt. Gud gör det här för han vet att vi behöver det, även om vi inte förstår och vi tycker att Gud är fel på det, som låter oss gå igenom något som ger oss en sådan plåga. 

Men som vi sagt tidigare, när Haglet har smält vattnar det Jorden och blir till välsignelse.


En intressant tolkning av den här 7:e skålen är att se den som en Sabbat med Gud, se den som att fira Gudstjänst med honom. Sabbatsfirande börjar med att vi får lyssna på Guds Budskap, Guds Evangelium som här beskrivs som Blixtar och Åskdunder. Ett så kraftfullt Budskap att alla ser och hör.

Och vi inte bara lyssnar på Budskapet utan Gud förmår också att förändra oss. Han förmår med sitt evangelium krossa vårt eget verk. Våra egna samfunds byggnader, och Han tar bort splittring, och parti tänkande . Våra slugt uttänkta system de störtar samman. Och skapar en enad församling, där Jesus är huvudet och den störste.

Och vi ser hur Guds välsignelse kommer till oss. Fast våra hjärtan är frusna som hagelkornen, så förmår Gud att nå oss med sitt välsignade vatten, och även om det kan bli jobbigt och vi inte förstår det, så gör Gud det här för han vet att vi behöver det.



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar