lördag 16 januari 2016

160116, Djävulen går fram som ett Rytande Lejon och slukar vem han vill.

Vi läst i morse att Tommy Dahlman hade tagit Time Out pgr Alkoholproblem. Och Tommy Dahlman som var en frisk fläkt i kanal 10. En som vågade säga sanningen. Som vågad ta upp kontroversiella frågor.

Men som så ofta sista tiden får vi se hur det som såg ut som det vi behövde i Kristenheten tas ifrån oss.

Vi såg för några år sedan Ulf Ekman. Grundaren av Livets ord. Den del av vår kristna rörelse i Sverige som fortfarande verkade ha liv och väckelse. Vi såg hur Ulf gick till Katolikerna. Och idag är livets ord inte vad det varit.

Och så har den delen fallit.

Vi har Svenska Kyrkan. Det som är grunden för mycket av den kristna verksamheten i landet. Där tar numera homofilerna för sig. Den Svenska kyrkan har bestämt sig för att viga homofiler, säga OK till Homofiler. Och vi ser resultatet. Sist vi var i Svenska kyrkan och tänkte på att där framme stod kanske präster som var homofiler, så kändes det motbjudande, och vi har inte varit där sedan den gången.

Och åter har en del försvunnit som var Kristi Kyrka.

Och vi minns alla Knutsby, där pingströrelsen gjorde bort sig totalt.

Och sedan dess har Frikyrkorörelsen i Sverige inte hämtat sig.

Hela Kyrkan i Sverige verkar tom idag. Det verkar som någon har gått runt och medvetet tagit bort allt och alla som skulle kunna bli något av.


Jesus, vi ropar igen. Förbarma dig över Sverige. Vi vill ha din kyrka, vi vill ha din församling. Hjälp oss, Rädda oss!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar