tisdag 12 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 10

Anden är med i slutstriden

Ett Intressant ställe där Anden är med det är i slutstriden före 1000 års riket. Vi kan läsa om de orden i Upp 19:17 – 21.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Fåglar står här för Helig Ande och det är den som skall äta upp, göra slut på Jesu motståndare. Och i vers 21 får vi se hur fåglarna blir fyllda med deras kroppar på samma sätt som Den helige Ande kommer att fylla Alla.

Jesu seger kommer att bli total och det är Anden som kommer att göra jobbet. Anden kommer att helt omintetgöra allt motstånd genom att inta alla. Både små och stora. Och omvända dem till Gud. På så vis vinner Jesus sin seger.

Karl Håkan

Ps: Man kan läsa mer om det här på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar