fredag 1 januari 2016

Israel i Bibelns profetior 62

Summering, Israel och ändens tid

Jag har här också samlat en del avsnitt som anknyter till Ändens tid. Men jag skall börja med en som handlar om vad Gud vill med oss människor.


Gud vill ha rättfärdighet inte tomma ceremonier (Amos 5:21 – 24)
Gud vill inte ha tomma ceremonier. Ja högtidsfirandena är t o m hatobjekt för Gud. Gud ser till den som är ödmjuk och har en förkrossad ande.


Jerusalem är berusningens bägare för alla folk (Sak 12:2 – 3, 5)
Här har vi ett avsnitt som berör vår tid just nu. Nu är Jerusalem en berusningens bägare för alla folk. Alla skall försöka att få ordning på denna oroshärd. Men de kommer fel på det och stödjer fel sida och gör sig bara illa själva.


Israel ser upp till den de stungit (Sak 12:10 – 14, Sak 13:1 – 5)
Här ser vi de ord som kommer på slutet. Då det ser helt hopplöst ut för Israel och de vänder sig till Jesus som sin Messias


Den ende sonens sorg (Amos 8:10 – 13, Amos 9: 11 – 15)
Här är ett bibelord i samma sammanhang. Israel kommer att få en sorg som efter den ende sonen, de kommer verkligen att söka Gud och det med en så stark intensitet att de blir svaga. Och Jesus kommer att ta sig an Israel och ge dem det de behöver.


Israel ber Jesus om nåd (Ps 123)
I Psalm 123 möter vi samma sak att Israel vänder sig till sin Gud, till Jesus och ropar efter nåd


Jesus strider mot de rasande hedningarna (Sak 14:1 – 5)
Jesus skall strida mot hedningarna och han skall stå på Oljeberget. Det här är ord som förknippas med Jesu återkomst. Och vi får se exakt hur de kommer att äga rum. Men det är Jesus som skall rädda Israel.



När Jesus blir kung kommer Ljuset. (Sak 14:6 – 17)
Jesus kommer när mörkret sänker sig över Jorden. När det håller på att bli kväll och natt. Då kommer Jesus med sitt ljus och frälser världen och ett stort nederlag skall komma över alla så går mot Guds vilja vad gäller Jerusalem.



Det är Guds ande som kommer i allas hjärtan. (Jer 31:31  34)
Gud skall lägga sin lag i allas hjärtan. På så vis skal han få folk att bli som  han vill ha  dem


Palestinierna och Gaza remsan skall bli en del i Israel (Sak 9:5 – 7)
Här kan vi läsa att Guds lösning på Israel konflikten det är inte en tvåstatslösning. Nej Arabsidan skall bli en del av Israel. Gasa skall ingå i Israel. Gud skall ändra Arabernas sinne så att de kan bli en del av Israel.


Främlingen skall bo bland er (Hes 47:22 – 23, 36:6,36:12, 1 Mos 28:43)
Samma sak att också Araberna skall bo i Israel det kan vi läsa i Hes 47:22 – 23, Men det få då inte bli en förbannelse av det så att det blir främlingen som tar över landet. Det kan vi läsa i Förbannelserna och Välsignelserna i 5 Mos 28.


Jesus blir Israels frälsare (Ps 124)
I Psalm 124 får vi se Hur Jesus får hela äran. Det är tack vare honom som de inte gått under. Han är den som räddat dem


Här kan vi alltså se en summering av Hur Gud har tänkt sig att lösa konflikten mellan Israel och Araberna. Här har vi de stora linjerna men hur Gud i detalj gör får vi se när vi kommer dit.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar