fredag 15 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 13

Den helige Ande kommer i Jesu namn

Jesus talar själv om de Helige Ande i Joh 14.

Joh 14:16. Och jag ber Fadern och han skall ge er en annan talesman [tröstare, advokat], så att han stannar bland er i evighet.
Joh 14:17. Den verkliga [sanna] anden den som värden inte kan acceptera därför att den inte förnimmer den eller känner till [förstår] den, men hos er stannar den och kommer att förbli.
Joh 14:18. Inte skall jag lämna er föräldralösa, jag kommer till er.

Här ser vi att Den helige Ande kommer för att vara vårt stöd när Jesus inte går runt här ibland oss som han gjorde på lärjungarnas tid.

Den helige Ande skall alltid var hos oss, han skall vara vår hjälp och vårt stöd och när den helige Ande kommer till oss är det Jesus själv kommer till oss. För Anden kommer i Jesu namn.

Joh 14:26. Och talesmannen [tröstaren, advokaten], den Helige Ande, den Fadern skall sända i mitt namn. Han skall lära er allt och han skall påminna er allt som jag säger till er.

Och Andens uppgift är att både vara vår talesman. Stå på vår sida och hjälpa oss och också att lära oss, och peka på det Jesus sa så att det blir hans budskap som kommer fram. Och det är Jesu Ande, Guds Ande, som kommer i Jesu namn.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar