söndag 24 januari 2016

Evangelium till alla 2

Missionsbefallningen

Missionsbefallningen visar också att Evangelium är till för alla, det ser vi t ex i Mat 28:18 – 20, Mark 16:15 och Apg 1:8, och det är vår uppgift som Kristna att förverkliga det.

Mat 28:18. Och när Jesus kom talar han till dem och säger: All makt i himlen och på jorden, är given till mig
Mat 28:19. Alltså, gör alla hedningar [folk, nationer, raser] till lärjungar, genom att resa ut och genom att döpa dem i faderns och sonens och den helige andes namn.
Mat 28:20. Och ni skall lära dem hålla allt det som jag befaller er och ni skall se att jag är med er alla dagar intill tidsåldern [evigheten, generationen] är fullbordad [slut], Amen [det är sant]

Mark 16:15 Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.

Apg 1:8 Men genom att [när] den helige Ande kommer över er, kommer ni att få kraft, och ni blir vittnen åt mig i Jerusalem och i hela Judéen och Samarien och intill värdens yttersta gräns.

I Missionsbefallningen, som vi kan läsa om här från tre ställen, så säger Jesus klart att vi skall gå ut och göra alla folk till lärjungar. Vi skall gå till värdens yttersta gräns och vi skall förkunna för hela skapelsen. Ja alla människor och hel skapelsen omfattas av Guds frälsningsplan.

Och i Mats 24:14 kan man läsa att det här när alla får höra Evangelium, det är det som är ett av tecknen på att änden kommer.

Mat 24:14.  Och det kommer att bli så att hela mänskligheten [den bebodda delen av värden, jorden] får höra rikets evangelium, helt och hållet [komplett, helt, fullständigt, odelat], och då kommer den slutliga änden [resultatet, avslutet, det slutliga] att komma fram [vara på plats, ha kommit].

Och idag är det så Evangelium har nått ut till hela världen, så det är en väldigt spännande tid vi lever i.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar