tisdag 26 januari 2016

160126, Att hjälpa rätt

Antalet Asylsökande fortsätter att minska och förra veckan kom 820 personer och sökte Asyl. Man undrar hur de bar sig åt eftersom det är stängt överallt. Men tydligen finns det fortfarande sätt att ta sig in.

Av dessa 820 var 240 från Syrien. Det är alltså bara c:a 30 %. De andra är från Afghanistan, Irak, Somalia, etc.

820 per vecka är 42 000 på ett år, så det är fortfarande en hög siffra.

Vi har också den senaste tiden sett hur Sverige och dess Kommuner går på knäna, i sina försök att ta om hand alla asylsökanden. Vi ser också hur oron sprider sig i Asylboendena. De mår inte bra av att bara sitta där och var overksamma.

Och man tänker på att där nere runt Syrien sitter flera miljoner människor i Flyktinglägren. Dem borde vi hjälpa i stället så att vi kunde höja standarden i flyktinglägren. Det känns fel att 240 som med hjälp av Flyktingsmugglare och egna pengar tagit sig hit skall vara de som vi hjälper.

Det är inte Flyktingsmugglarna som skall avgöra vilka som skall hjälpas. Och de som de tar hand om det är ju de som har pengar. De som skulle klarat sig i alla fall.

Vi ser hur fel allt har blivit. Och som vi skrev i går så kostar det 170 miljarder bara att utreda om de som kom förra året skall ha Asyl. Tänk vad vi kunnat göra för de pengarna som hjälpt betydligt flera och utan att få de negativa konsekvenserna i det Svenska Samhället som vi ser idag.


Jesus hjälp oss att bli Klarsynta, Hjälp oss att inte göra saker som mest skadar oss själva, utan saker som verkligen gagnar de som vi vill hjälpa!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar