torsdag 21 januari 2016

160121, Den tomma Kyrkan

I söndags var vi som vi brukar i vår Kyrka (En Pingstkyrka). Men det kändes som om det var sista gången, vi orkar snart inte gå dit mer. Varje gång mår vi lika dåligt av att se den tomhet som är där. Höra dessa tomma sånger som inte har något Andligt i sig.

I söndags var det ett gäng som sjöng Engelska låtar. I Sverige. Man förstod knappt vad låtarna innehöll textmässigt, fast man ju kan Engelska. Och Andligt gav de ingenting. Det kunde lika gärna varit i världen på en konsert. Men det var värre. Vi trodde vi hamnat på en bordell. För där framme stod de och svängde runt en hel rad fruntimmer uppställda precis som på en bordell scen. (Vi har sett dylikt på TV:s nyhetssändningar så vi vet därför)

Predikan var totalt tom. Det var som söndagsskola. Men flanellografen var ersatt av Powerpoint. Budskapet var att de skulle fokusera rätt igen. Och det kände man för det var tomt. Och det hade t o m pastorn förstått. Men hur man skulle göra kom inte fram.

Och bön som borde känneteckna en Pingstgudstjänst fanns knappt över huvud taget. Man har mera och bättre bön i Stadskyrkan.

Det man minns var som vanligt de politiska angreppen Högerut, mot de som vill försvara Sverige, vårt Kristna land. Det inslaget har de varje gång nu för tiden. Och den här gången var det insmuget med orden ”Vi skall inte vara Egoistiska och Nationalistiska”.

Gången innan fick vi höra att den pastor som predikad då tyckte det var hemskt att de stängt gränserna så att inte alla kunde strömma in fritt i vårt land. (och därmed alla muslimer som ju kom till ett antal av 400 000/år)

Den Ändetid vi lever i den verkar man inte fattat. Det är aldrig något om Jesu återkomst och ändetiden. Israel och deras hemska läge förekommer aldrig. Man verkar totalt blind för var vi är i tiden.

Något rop till Gud om hjälp för vårt land som håller på att gå andligt under förekommer över huvud taget inte. Det verkar som ingen i församlingen är intresserad i frågan.


Jesus hjälp oss vårt land går under. Vår kyrka är tom. Vart ska vi gå för att få vår Andliga föda. Kom med din Ande och skaka om och ge oss livet tillbaka i vår församling. Jesus hjälp!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar