måndag 11 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 9

Andens gåvor

Vi skall titta lite på vilka yttringar som Anden har och det kan man läsa i 1 Kor 12:7 – 11.

1 Kor 12:7. Och var och en ges den manifestation [uttryck, uppenbarelse] av Anden, som är till nytta [skall vara till nytta, för tillsammans].
1 Kor 12:8. För så är det att [nämligen] genom Anden ges den ene visdoms ord, och till en annan kunskaps ord, enligt [efter] den samme Anden.
1 Kor 12:9. Till en annan tro i den samme Anden, och till en annan helandets [helbrägdagörelsens] nådegåva i den samme Anden.
1 Kor 12:10. Till en annan kraftgärningar [kraftfullt arbete, kraftig verksamhet] och till en annan profetia [förutsägelse], till en annan andarnas skillnader, och till en annan olika slag av tungotal [språkens olikheter], och till en annan tungotalens [språkens] översättning [uttydning].
1 Kor 12:11. Och allt detta det verkar denne till, denne samme Anden, genom att tilldela till envar, just som han vill [han önskar, det önskas].

Här skriver Paulus, om vad Anden har för olika yttringar och det är intressant att se att det inta bara är Tungotal och Profetia som är Andens Gåvor utan det är:

Visdoms ord
Kunskaps ord
Tro
Helande
Kraftgärningar
Profetia
Känna skillnaden på andar
Tala olika Tungotal
Uttyda Tungotal

Kraftgärningar kan också översättas med Kraftfullt arbete. Det är alltså den Helige Ande som hjälper oss att arbeta effektivt åt Gud.

Och i det arbetet hjälper oss den Helige Ande genom att ge oss både Kunskap och Tro allt eftersom vi behöver.

Och också Andlig kraft till helande och Kraftgärningar när det skall till.

Och tänk Den helige Ande lär oss också att känna skillnaden mellan Andar. En förmåga som verkligen behövs i vår tid som är så full av villfarelse på olika håll.

Och ytterligare en viktig förmåga är att känna var vi är i det Profetiska skeendet, nu när vi har kommit till slutet. Och de stora ändetidstecknen har slagit in eller just nu pågår. Här är det verkligen viktigt att ha klarsyn i det profetiska landskapet.

Och tänk att få låta Gud styra ens bön så att den blir det han vill. Det är det vi får göra i Tungotalet en fantastisk gåva där Gud verkligen är i oss. Och Anden ger uttydningen. När det skall till.

Det är alltså hela vårt liv som skall vara uppfyllt av Anden och dess verkan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar