söndag 31 januari 2016

Evangelium till alla 9

Alla är ett i Jesus

Paulus tar också upp det här ämnet om Hedningarnas roll i frälsningen i Gal 3:5

Gal 3:5.  Är det alltså från laggärningar eller från trons budskap, som han utrustar er med ande och verkar i er med kraft.
Gal 3:6.  Jämför med Abraham [de mångas far, den folkrike fadern], han trodde på Gud och det räknades honom till rättfärdighet.
Gal 3:7.  Ni vet alltså att det var utifrån tron de var söner [barn] till Abraham.].
Gal 3:8.  Och det förutser trons rättfärdiggörelse av folken [nationerna, hedningarna], liksom Gud i förväg [tidigare] förkunnade evangeliet för Abraham, det som är skrivet, att genom [i] dig kommer alla folken [nationerna, hedningarna] att välsignas.
Gal 3:9.  Därför välsignas de av [från] tro tillsammans med den trofaste Abraham.
Gal 3:26.  För ni är alla Guds barn genom tron i Messias [Den smorde, Kristus] Jesus.
Gal 3:27.  För alla är ni döpta, ni är iklädda, Messias [Den smorde, Kristus].
Gal 3:28.  Ni är inte en jude eller grek [hedning], en träl eller fri, en man och kvinna, för alla är ni ett [något annat], ni är i Messias [Den smorde, Kristus] Jesus.
Gal 3:29.  Och om ni tillhör Messias [Den smorde, Kristus] är ni alltså Abrahams barn [avkomma] och arvingar enligt löftet.

Här kan vi se från Paulus brev att det är i tron som vi är Abrahams barn, och här citerar Paulus just det ställe som vi hade ovan 1 Mos 12:3, Att Gud skulle välsigna alla jordens släkter genom Abraham. Vi skall alla bli rättfärdiga genom tron och enligt det löfte som redan Abraham fick.

Vi är alla ett i Jesus. Vi är inte längre jude eller grek, man eller kvinna etc. Vi är alla något annat en skapelse i Messias, iklädda honom.

Och här ser vi att det är i tron på Jesus, genom att vi är iklädda Jesus, lever i Jesus, som vi är Abrahams barn och arvingar enligt löftet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar