onsdag 13 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 11

Jesus fylls av Helig Ande

Jesus var också fylld av Helig Ande och den fick han i början av sin tjänst. Vi kan läsa om det i Mat 3:16 – 17.

Mat 3:16.  Och när Jesus döpts, stiger han direkt upp från vattnet och se himlarna öppnas för honom och han [man] ser Guds Ande som kommer ner som en duva och som kommer över [på] honom.
Mat 3:17.  Och det är en röst från himlarna som säger: Denne är min son, den älskade, till vilken jag ger godkännande [jag känner välbehag, som jag tycker om].

Vi ser här hur Jesus blev fylld av Den Helige Ande. Och det skedde alltså innan han inledde sin tjänst. Den Helige Ande var i Jesus.

Vi kan också läsa om hur Adam som ju är en förebild på Jesus också blev fylld av Helig Ande. Det har vi i 1 Mos 2:7.

1 mos 2:7 <Trad:> Och Guds Jashve formade människan [Adam] av stoft från marken och han blåste in levande ande i hans näsa och så blev människan [Adam] en levande själ.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son formades till Adam [människan, den blodröde] av avskräde [skräp] från mänskligheten [den kvinnliga människan] och han blev inblåst med levande ande i sin näsa och så blev Adam [människan, den blodröde] en levande själ [ande].

Här kan vi se hur Adam som en förebild på Jesus formas från mänskligheten. Alltså föddes in i människosläktet, av en människa och blev människa. Men vi ser också att Gud blåste in sin levande Ande i honom. Och det var därför som han blev Guds son. Det är samma som vi ser i avsnittet i Mat. Det är när Anden kommit in i honom som vi hör Guds röst att Jesus är Guds son, den som han godkänner.

Anden är alltså viktig och utan Guds Ande är det inget liv så var det alltså med Jesus också.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar