måndag 4 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 2

Anden uppenbaras i fåglarnas skapande

Nästa gång vi möter den Helige Ande den är på den 5:e dagen i Skapelseberättelsen.

1 Mos 1:20 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.
| <Alt:> Och Gud sade: De vilka som helst skall överflöda av levande ande [liv] och det strålande skall lysa över den fasta grunden, på grund av [uppburna av] närvaron av det väldiga namnets utbredda skikt.
| <Alt2:> Och Gud sade: Vattnet överflödar av levande varelser och fåglar flyger över marken uppburna över himmelens himlavalv.

Fåglar står för den Helige Ande och det vi ser här är det som hände på pingstdagen, när Guds ande föll över församlingen och sedan var den kraft som förde ut Guds rike på den tiden.

I den alternativa översättningen ser vi att det är just Helig Ande som skall komma och vi ser att det skall vara överflödande och ge liv. Och Jesus skall stråla med sitt väldiga namn över den fasta grunden.

Det är intressant att se att det också kan översättas <Alt2:> med, överflödar, det är alltså ett konstaterande av att det händer, det pågår. Och då som ett resultat av det som kom innan, nämligen den 4:e dagen när Gud skapade det stora ljuset. Som var Jesus. Anden föll som vi vet i samband med att Jesus kom första gången precis som det också hände i verkligheten, när Anden föll på Pingstdagen strax efter Jesu himmelsfärd.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar