måndag 18 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 16

Pingstdagens reaktion

Om vi fortsätter i Apg 2 så får vi se hur folk reagerade.

Apg 2:5. Och det var fromma Judar som var i Jerusalem, från alla folk under himlen.
Apg 2:6. Men då händer när de hör det där ljudet, att de kommer tillsammans i en hop, och de är förvånade för de hörde var och en, deras eget språk talas.
Apg 2:7. Och alla blev utom sig och undrande säger de till varandra: Det här var ju märkligt, är inte alla dessa som talar från Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land].
Apg 2:8. Och hur kommer det sig att var och en hör vårt eget språk, därifrån vi är födda.
Apg 2:9. Parter och meder och elamiter, de som bor i Mesopotamien, Judeen och också Kappadocien, Pontus och Asien.
Apg 2:10. Frygien och Pamfylien, Egypten och från området vid Libyen, omkring Cypern och de som bor i Rom, judar och proselyter [omvända hedningar].
Apg 2:11. Kretenser eller araber, vi hör den tala på våra språk om Guds härlighet.
Apg 2:12. Och alla blev utom sig och var förvirrade, den ene inför den andre, och de säger: Vad överhuvudtaget [för speciellt, ju] menar man att detta är.
Apg 2:13. Men andra hånar genom att säga: De har blivit fulla av sött vin, det är det de är.

Vi ser hur det var många som samlades och folk blev helt förvånade, av det de fick se och höra. Det var både synbara och hörbara tecken.

Olika språk talas av personer som inte lärt sig språken. Och det är mest iögonfallande här. Och ingen förstod hur det kunde komma sig. Det var något helt onaturligt.

Ja man t o m hånade.

Och det här känner vi också till från väckelsen i Sverige. Där blev det också hån när väckelsen gick fram och Anden föll, och så har det alltså varit redan från början.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar