torsdag 21 januari 2016

Den Helige Ande i Bibelns profetior 19

Sammanfattning från Gamla testamentet

Den helige Ande finns redan i bibelns andra vers. Gud blåser med sin Ande på vattnet. Och det är det som drar igång skapelsen. Det ser vi av fortsättningen när Ljuset kommer i nästa vers.


Fåglar är en symbol på Ande och vi ser att de skapas i 1 Mos 1:20. Och det här sammanfaller med Ande utgjutelsen på Pingstdagen.


Arken i Noas ark är en symbol på Kristi Kyrka och när Noa öppnar fönstret på arken så släpper han in frisk luft. Guds friska Ande i arken och det är en profetia på när Pingströrelsen bildades 1906. När sedan Noa tar av taket så motsvarar det när Anden föll i hela Kristi Kyrka 1968 och framåt.


När Noa offrade efter det han gått ur arken och kan man se det som Jesus försoning och vi ser här att det är fåglar med i offret Rena fåglar. Guds Helige Ande.


Korpen som Noa sände ut är också en fågel och där med en symbol för Ande och vi kan konstatera att Korpen här sänds ut i det skedet när vattnet sjunker undan och Korpens uppgift är då logiskt att ropa ut till Israels barn och samla sig.


I fortsättningen sänder Noa ut en Duva och duva är ju fredens symbol och vi som lever nu vi vet att Israel successivt har fått mera och mer fred, även om de inte ännu är framme.


Joels profetia som vi tittar på sedan är fantastisk och talar om att alla människor skall bli fyllda med Guds Ande. Det här är intressant för det kan ses som det tredje steget i Guds Ande utgjutelse. Det första var Pingströrelsen som vi läste om i profetian när Noa öppnade fönstret. Det andra steget var när Anden föll över hela Guds kyrka. Och där hittar vi profetian när Noa tar av taket på Arken. Och som sagt det tredje steget är när Anden uppfyller alla människor och det har vi alltså här i Joel.


Karl Håkan Sandell



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar