torsdag 31 december 2015

Fundering 151231, Demokrati och 2016

Vi lever idag i ett Demokratiskt Samhälle. Det är intressant att tänka på nu när vi går in i 2016, och Gud visste det här redan för 2000 år sedan. Det är därför som den sista av Församlingarna i Uppenbarelseboken, Laodicea just betyder Demokrati, folkstyre. Det är Jesus som gett oss det här. Men han vill ha det på sin nivå. Han är inte helt nöjd. Låt oss läsa det som står i Upp 3:14 - 22

Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:
Upp 3:15. Jag vet ditt handlande [arbete, slit], att du inte är kall och inte heller varm, jag skulle önska att du vore kall eller varm.
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.
Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.
Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.
Upp 3:19. Alla som jag älskar, tillrättavisar [varnar] jag och fostrar [lär upp, agar], var alltså ivrig och ändra dig [omvänd dig].
Upp 3:20. Se jag har ställt mig vid dörren och bankar, om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in hos honom och äta middag [fest måltid] med honom och han med mig.
Upp 3:21. Den som segrar han skall få sitta med mig på min tron, som jag också sitter med min fader på hans tron.
Upp 3:22. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

Det här är alltså sista steget i Jesu utveckling av sin församling. Att få människorna dit han vill och det är nu idag vi har det. Vi är alltså inne i slutskedet. Vi har ett Demokratiskt Samhälle och det vill Jesus att vi skall ha.

Men han har en del emot det. Och vad är nu det. 

Jo Demokrati leder ofta till kompromisser. Den är ljum, något mitt emellan. Och det är inte bra. Man skall göra det som är bra, inte ge efter för att vinna politiska poäng. Här vill Jesus att vi skärper till vårt samhälle idag, så att det som är bra fortsätter att ar bra.

Och vi ser mera vad han menar när vi går vidare i vers 18. Han vill att vi skall ha hans Guld. Det är alltså Jesus vi skall ha i samhället. Det han kom med, hans Evangelium. Och det är tyvärr det som man tagit bort i det västerländska samhället idag.

Och då har man fått ett smutsigt samhälle i stället, Man har fått ett korrumperat samhälle i stället. Det är det vi ser i våra massmedia idag. Vi har massmedia som lyfter fram det negativa, lyfter fram skiten. Och nyheterna har blivit propaganda program. Propaganda för ena sidan. Propaganda för Vänstern som dominerar våra massmedia, och deras syn på invandring och på homofiler etc. är det som fyller massmedia.

Och tänk de använder denna TV, detta massmedia som vi alla betalar, till att förvrida vår syn. Inte som det står vers 18, ge oss klarsyn. Att se vad som verkligen är på gång.

Men Snart kommer Jesus. Det kan vi läsa i vers 20. Det är något vi får tänka på nu när vi går in i 2016. Jesus är på gång och han kommer snart. Det är därför som det är så mycket elände idag. Det kan vi också se här det står i vers 19. Jesus Varnar och Agar oss, för att få oss dit han vill. Och eftersom vi är svåra och envisa så blir det jobbigt.

Men likafullt så kommer Jesus att lyckas för vi skall få sitta med honom på hans tron (vers 21). När hans rike kommer, då är det den här församlingen som skall styra världen. Det blir en värd där Demokrati råder, men en Demokrati med Jesu ansikte. En Demokrati som för fram det som är rätt och som har klarsyn.

Tänk vilken framtidsplan Gud har för oss. Men för att komma dit måste vi ta emot hans evangelium, hans Guld. Fylla våra massmedia med hans renhet, hans syn på livet. Och ha klarsyn. Verkligen se vad som händer omkring oss och inte låta oss förföras av onda krafter.



Jesus hjälp oss i dessa tider, så att vi kan bli det du vill ha oss till!!


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar