måndag 2 november 2015

Fundering 151102, Förbannelsen

Är det förbannelsen som är över oss idag. Jag läste idag från 5 Mos 28. Där Gud talar om för Israels barn de välsignelser och förbannelser som de skall få om de håller sig till Gud respektive överger honom.

Det intressanta är att här kan man känna igen sig idag i vårt land när man läser förbannelserna.

5 Mos 28:43.  Främlingen som är mitt ibland er, stiger upp över dig, och ökar, och ökar, och du stiger ner och minskar, och minskar.
5 Mos 28:44.  Han lånar till dig och du lånar inte till honom, han blir till huvud och du blir till svans.
5 Mos 28:45.  Och de kommer över dig, alla dessa förbannelser, och de jagar dig och han låter din förgörelse alltid nå dig, för du hörde inte Jesu [Jashves] din Guds röst för att hålla hans befallningar och hans stadgar som han befallt dig.
5 Mos 28:46.  Och de kommer över dig till tecken och till förebud och hos dina barn, alltid i evighet.
5 Mos 28:47.  Därför att du inte tjänade Jesus [Jashve] i din glädje och med glatt hjärta, utifrån allt överflöd.
5 Mos 28:48.  Och du tjänar dina fiender, som Jesus [Jashve] ger dig, i svält och i törst och i nakenhet och i brist på allt, och givande, därför att kniven är mot din hals, ända tills de har låtit förgöra dig.
5 Mos 28:49.  Jesus [Jashve] reser upp ett folk över dig, långt bortifrån, från jordens ände, som örnen flyger, hedningar vars språk du inte förstår [hör].
5 Mos 28:50.  Ett hednafolk med kraftfull [girig, mäktig] attityd, som inte har respekt med hänsyn till gamla och inta visar nåd mot barn.
5 Mos 28:51.  Och han äter frukten från din boskap och frukten från din mark, ända tills du utplånas, och inget vete, vin eller olja lämnar han kvar åt dig, och han fördärvar dina kor och fårflockar, ända till din förgängelse.

Det är inga positiva ord som Gud ger oss här. Men de stod där redan när avkristningen började i vårt land, och i dag ser vi konsekvensen. Det är snart inte vi som styr i vårt eget land längre.

Man undrar hur länge denna förbannelse skall fortsätta i vårt land innan vi vänder om. Innan Jesus på nytt blir vår herre. Den vi vänder oss till.

Vi får fortsätta att be för vårt land. Be att vi skall få en väckelse. En Väckelse bort från denna Jesus fientlighet som råder i det här landet. På nytt få ett land fyllt med Jesus ande och kraft.

Bort från denna destruktiva attityd där allt annat är OK utom Jesus. Det är ju han som gav vårt land välstånd, som gav oss ett land som fungerade väl.

Jesus hjälp oss, vi vill på nytt ha dig som vår herre!!


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar