måndag 23 november 2015

Israel i Bibelns profetior 23

Gog och Magog
(Vi tittar här på Hes 38 – 39 Gog kriget)

Vad är Gog och Magog
Vad är Gog? Det är också en fråga som diskuterats mycket. Det som då är intressant är att titta på namnet och dess eventuella betydelser och man kan då se att det kan stå för ” altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota” och tittar vi idag på Israels motståndare så ser vi att de rör sig i cirklar, de kommer igen gång på gång. De för fram fantasier, sanningen är inte viktig för Arabsidan utan att slå ner Israel till varje pris, och allt Israel gör är ständigt fel i Arabsidans ögon.

Gog är alltså ett bra namn på Israels motståndare idag, och talar om den förvirring och lögnaktighet som råder på Arabsidan.

Vad är då Magog. Förstavelsen Ma- står för ”från” men kan också stå för ”å någons vägnar” och man kan då säga att det är alla de som står upp för Gog och hans arbete att krossa Israel och det Judiska folket.

Tyvärr har de funnits där en lång tid, dessa stater som har stöttat Arabsidan i deras försök att krossa Israel. Vi minns Ryssland som försåg Syrien med vapen under 60 och 70 talet. Och vi ser idag hur snart hela värden ställer upp på Arabsidan och deras försök att krossa Israel, att dela landet. Och man vill ta ifrån Israel det allra främsta som Gud har lovat nämligen Jerusalem.

Vi stöter på både Gog och Magog i Hes 38:2

Hes 38:2.  Människoson [Adams son, Människobarn] vänd ditt ansikte mot Gog*, Magogs** land, det väldiga giftets och värdens*** regent
{* Gog=altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Magog=från Gog, å Gogs vägnar}
{***Ros, Mesek och Tubal <= Ros=huvud, topp, chef, regent, gift| Mesek=väldig, utsträckt, så, dra upp| Tubal=förvirring, blandning, värden, ett land}

I Hes 38:2 får vi en beskrivning av vad Gog är och där ser vi att det är gift och det är värdens regent. Med andra ord den onde själv. Han som har för avsikt att fördärva jorden med sitt gift och vill göra sig till dess regent.

Och tänk t o m Sverige har nu i och med Margot Wallströms uttalande ställa in sig i Magogs skaror. Tänk att det kunde gå så fel i vårt land som i 1000 år har varit kristet. Och just nu ser vi hur Gud slår tillbaka i vårt land med den förbannelse som kommer när man går mot Israel.


Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar