lördag 21 november 2015

Israel i Bibelns profetior 21

När Israel kommer hem möts de av strider

I Hes 38 och 39 finns det så kallade Gog Kriget beskrivet. Många går och väntar på att det skall komma, men Gog Krigen är i själva verket en serie Krig som Israel skall möte från sina grannar när landet Israel upprättas och vi har idag sett fler av krigen och Gud har alltid varit med och gett Israel seger. Nu är vi på slutet av den här profetian. Gud kommer snart att ge Israel ro och hela det land som han lovat och fred med Grannländerna.

Gazaremsan är slutet för Gog
Att vi är på slutet det ser vi om vi tittar på Hes 39:11 – 15 där ser vi både Gaza remsan och de palestinska områdena på västbanken som finns idag, omnämnda.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}
Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.

Här i vers 11 ser vi hur Gog, Israels motståndare skall få en plats till Grav öster om havet. Det har de fått idag. De administrerar själva Gaza remsan, och det har blivit en dödens plats, där ondskan regerar. Och Gaza remsan ligger just öster om havet. Här uppfylls alltså det här bibelstället.

Och vi kan se hur det här skall vara slutet för Gog. Gud lovar att stoppa Gog, han skall begravas där.

Men att det inte skall gå på en gång det ser vi av uttrycket i vers 12 där det står att det begraver dem på nytt 7 gånger. Med andra ord de upprepade krig som vi ser idag är enligt profetian.

Palestinska områden på Västbanken

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.

Och om vi läser fortsättningen ser vi att det inte bara är Gazaremsan, nej det är också andra ställen som skall märkas ut och där Gogs män skall begravas, dessa som är som döda ben. Andligt helt döda.

Vi vet idag hur Palestinierna, Arabsidan har fått områden också i Samarien och Judéen att administrera och här talar alltså profetian om att det skall vara markerade områden för Israels fiender, där deras grav skall vara. Deras döda anda skall förvaras.

Här går alltså profetiorna i uppfyllelse. Vi har det här idag. Både Gazaremsan och områden i det som man kallar för Västbanken. Där med kan vi säga att vi har kommit fram dit i den här profetian i Hes 38 – 39. Vi behöver inte gå och vänta på att det skall ske. Det har skett och Guds profetia visar sig än en gång hålla.

Några pusselbitar är kvar innan hela profetian är uppfylld, men vi är där på slutet.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar