torsdag 19 november 2015

Israel i Bibelns profetia 19

Israel ser upp till den de stungit

I Sak 12:1-9 i avsnittet om hur Jerusalem var berusningens bägare för alla folk, tittade vi på de versar som föregår det här. Det är där vi är tidsmässigt just nu. Och i fortsättningen (Sak 12:10 – 14) kommer det avsnitt där vi kan läsa om att Israel blir fylld av bön och att de ser upp till Jesus, och han räddar dem.

Det är alltså det som skall hända på slutet. Och vi ser det här i Sak 12:10.

Sak 12:10.  Och jag utgjuter nådens och bönens ande, över Davids hus och över Jerusalems innevånare, och de ser upp till [med glädje på, intensivt på] mig, den som de stuckit [sårat] och de sörjer över honom som över den ende sonen, och bitterheten över honom är som bitterheten efter den förstfödde.
Sak 12:11.  Då [på den dagen] har man stor sorg i Jerusalem, som sorgen i Hadad-Rimmin på Megiddon slätten.
Sak 12:12.  Och landets sorg [klagan] är separerad grupp [släckte] för grupp [släckte]. Davids hus för sig, och deras kvinnor för sig. Givarna [Natans hus, givandets hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:13.  Prästfolket [Levi hus] för sig och deras kvinnor för sig, Evangelisterna [Shimis hus, förkunnarnas hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:14.  Alla grupper [släkter], de resterande grupperna [släkterna], varje grupp [släkt] för sig och deras kvinnor för sig.

Jesus utgjuter en bönens ande över Israel. Och det kan man se idag när allt ser så hopplöst ut. Enligt de som varit i landet så har Israel nu vaknat upp på ett helt nytt sätt och förstår allvaret.

Det som nu skall komma är att de tar emot sin Messias, att de ser att det är Jesus han som de har hängt upp på korset och låtit döda, stuckit. De skall inse vad de har gjort för fel och har innerlig sorg för det.

Vi ser redan hur den Messianska rörelsen breder ut sig i Israel. Hur det idag finns Judar som tror att Jesus är deras Messias och hur antalet ökar hela tiden, i dag är det runt 40 000, och hela Israel inser idag allvaret och man längtar efter sin Messias..

En dag skall det här bli utbrett att man tar emot Jesus som sin Messias. Den de har stuckit så som man gjorde med Jesus.

Här ser vi också att när det här sker så kommer det att ske i olika grupperingar, vad det innebär i praktiken det kommer vi att få se i framtiden.

Sak 13:1.  Då [på den dagen] blir det en källa för David och för dem som bor i Jerusalem, för synd och för orenhet.
Sak 13:2.  Och då [på den dagen] säger folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot]: Utrotar jag avgudarnas namn från landet, och de mins dem inte mera och även profeterna och de orena andarna, låter jag passera från landet [jorden].

Här ser vi hur frälsningen kommer till Jerusalem, till Davids avkomma, och de får syndernas förlåtelse och vi ser att Jesus blir den de kommer att tro på.

Vi kan alltså se att det är när de ser upp till den som de stungit som vi läste i Sak 12:10 och resultatet av det här blir alltså att Israel blir frälst. Det ser vi här i 13:1 och 2.

Även fortsättningen är intressant för där talas om profeterna som skall tas ur landet. Det är intressant för när det talas om profeter så brukar det ibland syfta på Islam. Och vi vet idag vilket hot Islam är för Israel. Här kan vi alltså se att det skall försvinna från Israel.

Och vi kan i fortsättningen läsa mera om det här med profeter. Alltså Islam.

Sak 13:3.  Och det händer att en människa fortfarande profeterar, och hans far och mor, som födde honom, säger till honom, du skall inte leva för du talar osanning i namnet Jesus [Jeshve] och hans far och mor de som födde honom, sticker ner [smädar] honom, i hans profeterande.

Det är så hemskt att det är dödsstraff på att tillhöra Islam.

Sak 13:4.  Och då [på den dagen] skäms profeterna, var och en, för sina syner i profeterandet och de klär sig inte i hår mantel för att luras [hyckla].
Sak 13:5.  Och han säger: Jag är inte profet, jag är markens tjänare, för det är min sysselsättning från min ungdom.

Och vi ser att profeten, den som tror på Islam försöker förneka det, och nu är det i stället att tjäna marken. Alltså det som är symbol för Israel och att leva med Israels Gud som är det som gäller.

De här sista versarna är alltså mycket intressanta för de visar att Islam kommer att försvinna. Ingen vill kännas vid Islam längre. Och det förstår man när man ser det Jude hat som är i Islam som ju faktiskt är som Nazismen.

Och inte nog med att man inte vill kännas vid Islam, nu är det tron på Israels Gud som gäller.

Det här kan man också läsa om i Upp 19:20, där vi ser hur den Falske Profeten, alltså Muhammed och hans lära kastas i sjön som brinner med Eld och Svavel.

Tänk så fantastiskt. Det är så det kommer att bli. Och allt det här började med att Israel vände sig till Jesus, såg upp till Jesus, som de dödat och sörjde det hemska de gjort. Då kom Guds frälsning, och problemet med Islam löste sig också.



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar