tisdag 17 november 2015

Israel i Bibelns profetior 17

Jerusalem är berusningens bägare för alla folk

Jerusalem skall bli en berusningens bägare för alla folk runt omkring, en betungande sten åt alla folk, men Jesus försvarar sitt folk. (Sak 12:1 – 9)

Sak 12:2.  Se, jag sätter Jerusalem som en berusningens [fruktansvärt omskakande] bägare, för alla folk runt omkring, och också över Juda blir det så, i försvaret [belägringen] av Jerusalem.
Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till landets [jordens, traktens] hedningar [folk].

Idag ser vi just det här hur alla länder snart är involverade i den här konflikten i mellanöstern. Och det konstiga är att nästan alla har lyckats komma på fel sida. I stället för att ställa upp för Israel, och stötta Guds verk i mellanöstern. Står man idag på deras sida som vill krossa Israel. Man har på något konstigt vis hamnat i samma led som Hitler och hans Nazism. Går i armkrok med dem som vill Döda Judarna. Det är inte klokt.

Och som ett mantra hör man världens ledande politiker upprepa att man skall dela landet. Det som står i slutet på vers 3. Och det man främst vill ge till Araberna det är Västbanken. Men vi läste i förra avsnittet hur Israel skulle ha Västbanken enligt Guds löfte.

Och man vill ge Jerusalem också till Araberna. Det som är Israels heligaste plats och som Gud har lovat att ge till Israel. Det är inte klokt.

Men att Jerusalem tillhör Judarna det kan vi läsa i Sak 12:6 där det står

Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som framgent skall ligga i Jerusalem.

Att Jesus kommer att ge seger till sitt folk till Judarna. Det ser vi i vers 6. Och Judarna skall ha Jerusalem för allt framtid och det skall ligga där det ligger och har legat.


Karl Håkan


Här är hela Sak 12:1 – 9 för den som är intresserad:

Sak 12:1.  Från Jesu [Jashves] ord riktat till Israel, Jesus [Jashve], han som sträckte ut himlen och grundade jorden och formade människans [Adams] ande i deras inre, säger:
Sak 12:2.  Se, jag sätter Jerusalem som en berusningens [fruktansvärt omskakande] bägare, för alla folk runt omkring, och också över Juda blir det så, i försvaret [belägringen] av Jerusalem.
Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till alla landets [jordens, traktens] hedningar [folk].
Sak 12:4.  På den dagen [tiden] säger Jesus [Jashve] slår jag alla hästar med okunnighet [bestörtning, oskuld], och dess kusk med vanvett, men över Juda hus är mina ögon klarsynta, och alla folkens hästar slår jag med blindhet.
Sak 12:5.  Och Juda hövdingar säger i sina hjärtan: För mig är Jerusalems invånare styrka, genom Guds son folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot Gud].
Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som även framöver skall ligga där Jerusalem ligger.
Sak 12:7.  Och först låter Jesus [Jashve] frälsa [rädda] Juda hem [tält], för att inte Davids hus och de som bor i Jerusalems ära skall vara större än över Juda.
Sak 12:8.  Då [på den dagen] försvarar Jesus [Jashve] sitt Jerusalem, och de svaga är då hos dem som David och Davids hus är likt Guds utsände [budbärare, ängel] Jesus [Jashve], inför dem.
Sak 12:9.  Och då [då på den dagen] begär [kräver] jag att alla hedningar [folk] som kommer mot Jerusalem skall förgöras [ödeläggas].


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar