fredag 27 november 2015

Israel i Bibelns profetior 27

Israels Seger och Värdens Frälsning

Jesu seger, parallell till Upp 19:18 och 21

Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.
Hes 39:18 Ni skall äta stormäns kött och dricka jordens regenters blod, hjortar, lam och bockar, oxar, alla Basans feta djur.
Hes 39:19 Och ni skall äta fett och bli mätta och ni skall dricka blod, som er förmån [som druckna], av mitt offer som jag offrade åt er.

Här ser vi åter hur Guds ande, fåglarna, och landets folk, markens djur, skall äta upp, inta dessa härar, och det är Gud som är med och ger framgång, och här känner vi igen formuleringar från Upp 19:17 - 18.

Och det är intressant att notera i Hes 39:17 formuleringen, ”alla fältets djur, Ni skall församla er” Land är ju israel och det som står här syftar alltså på Israels folk innan Jesus frälst dem. De skall samla sig, från runt omkring, för nu stundar Jesu seger. Här får Israels barn alltså en uppmaning att samla sig i landet Israel, och de skall få äta sig mätta, fylls med det Jesus har och bli hans.

Och idag ser vi hur israel samlas sig, och Gud är med dem.

Och alla skall alltså vara med i detta offer. Alla stormän och alla jordens regenter. De skall bli intagna av fåglarna, av Guds ande. Det skall alltså bli en stor seger och det i Jesu namn och den Helige Andes namn. Jesus kommer att uppfylla alla med sin Ande. Det är alltså så Guds slutliga seger kommer att gå till


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar