söndag 22 november 2015

Fundering 151122, Den som syns Vinner

Den som syns vinner. Så fungerar vårt massmediala samhälle. Det kunde vi se nu i väljarundersökningen om våra riksdags partier. Nu hade Socialdemokraterna gått framåt och det berodde på terrorn i Paris. Vilka fått Socialdemokraternas representanter att synas i massmedia. Då ökar deras väljarstöd.

Samma är det med Islam och händelserna i Paris, Islam sätter hela värden i skräck och alla skriver om det. Halva nyheterna fylls av nyheter runt det här. Och därmed runt Islam och dess företrädare. Ja man får t o m höra att det vi ser i Paris är terrorism, Men Islam är fredsälskande.

Men den terrorism som vi ser den är kärnan i Islam som kommer fram. Det är så Muhammed ville att Islam skulle spridas, med svärd, med hot, med svek, Allt som gör att Kristendomen och Judendomen kan besegras.

En Islamsk fundamentalist han är terrorist, sprider Islam med Svärd. Medan en Kristen fundamentalist är Evangelist, sprider Jesus budskap om kärlek och frid, med ordet som redskap. Det visar kärnan i de två religionerna. Medan Islams kärna är död och skräck och terror. Så är kärnan i Kristendomen kärlek och förlåtelse, medmänsklighet och frid.

Varför får inte Kristendomen samma utrymme i massmedia som nu Islam får. Varför skall den terror som Islam bedriver göra att den vinner i vårt västerländska samhälle. Islam får utrymme, Islam får reklam, Islam syns och går framåt. Det är inte klokt. Och det därför att den är hemsk i sin kärna. Därför att inge vill ha det vi ser nu. Därför går Islam framåt.

Och ju mer eftergivna vi är som kristna, ju mer vi anpassar oss som kristna, Ju mindre syns vi. Och ju mer försvinner vi. Och med det försvinner Vårt Jesusland det som var vår stolthet. Det som har gett oss vårt välstånd. Ja, Vårt fredliga Sverige, där Jesus och hans Evangelium var grunden. Det är borta.

Men det är väl att i vet att Jesus till sist skall segra över Islam och det kan vi läsa i Upp 19:20. Men hur skall det gå med Sverige, vårt Jesus land.

Jesus hjälp oss. Kom till oss igen och rädda oss!!


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar