onsdag 25 november 2015

Fundering 151125, Är allt bra nu

Nu har man tagit i ifrån regeringen. Man har sänkt nivån till minimum hävdar men och nu skall nästan ingen komma in.

Är landet räddat nu. Kom vi förbi det här med bara choken, eller vad kommer att hända.

Jag minns när jag lyssnade på ett föredrag en gång. Det var på 60 eller 70 talet. Det var på den tiden när vi hade runt 3000 invandrare per år. Föreläsaren refererade till undersökningar som gjorts på stora förflyttningar av människor. Och han hävdade att den nivån som vi hade då det var den nivå som var gränsen. Gick man upp då blev det ofta problem. Då fick man segregerade områden. Man kunde få kriminalitet etc. Men på den nivå vi var då runt 3000 om året så kunde man integrera och ta omhand de som kom på ett sätt så att allt fungerade och de blev en integrerad del av vårt samhälle.

Vi vet alla hur det gått. Invandringen ökade. Vi har fått segregerade områden. Vi påstås ha fått ökad kriminalitet, och det sägs att fängelserna till stora delar är fyllda med folk utifrån, men man får inte riktigt veta idag. Vi har kommit in i ett tillstånd när man inte riktigt får se sanningen. Det är fult att peka ut en invandrare i samband med något negativt. Då är man rasist.

Vårt öppna samhälle som vi hade på 60 och 70 talet har blivit ett stängt samhälle där sanningen är ful att berätta.

Och var är Jesus. Den Jesus som vi hade i samhället på 60 och 70 talet. Jag minns själv hur jag var i Korum, (En gudstjänst i kyrkan) När jag gjorde min militärtjänstgöring 1966. Alla var där, det ingick. Man kunde få slippa om man speciellt sa till och hade samvetsproblem. Men vad jag minns så var alla eller nästa alla där. Så var det då.

Jesus var naturlig och rätt i Samhället då.

Öppenhet och sanning var naturlig och rätt i Samhället då.

Vi hade ett Samhälle som gick framåt, ett samhälle med framtidstro och utveckling.

Men var är Jesus idag i samhället, när hörde vi honom nämnas sist idag på TV, som något positivt. Som vår räddare, Som den ende som har ett budskap som fungerar idag.

Vi får se hur det går nu med invandringen, Men vi har lång kvar tills vi har kommit till det Jesus land som Gud vill att vi skall ha. Där Jesus och hans Evangelium är grunden.

Jesus hjälp oss!! Hjälp oss!! Hjälp oss!! Att se dig och din framtid för oss!!


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar