onsdag 4 november 2015

Israel i Bibelns profetior 4

Den som välsignar Israel blir välsignad

I 1 Mos 12:2 - 3 ser vi det ord som så ofta visat sig vara sant idag. Vi ser här att ordet gäller Abraham själv, men Israel är hans arvtagare och har löftet liksom Abraham.

1 mos 12:2 Och jag skall göra dig till ett stort folk och jag skall välsigna dig och jag skall göra ditt namn stort och det skall bli välsignat.
1 mos 12:3 Och jag välsignar den som välsignar dig, och den som förbannar dig förbannar jag, och jag välsignar, genom [i] dig, alla folk [stammar, släkter] på jorden [marken].

Här ser vi just hur Gud välsignar Abraham och hur han ger löftet att de som välsignar Abraham skall vara välsignade och de som förbannar Abraham skall vara förbannade.

Det är det löfte som i högsta grad gäller idag. Och vi kan påtagligt se det här i Sverige, att från den stund när Margot Wallström vår utrikesminister valde att ställa Sverige på motståndarnas sida, att stödja de som vill förinta och krossa Israel, har Sverige varit förbannat.

Vi ser idag hur mängder av invandrare med muslimsk tro väller in i landet och ingen klarar av att stänga av strömmen av invandrare fast det håller på att gå oss över huvudet.

Och vi ser hur Sverige Demokraterna som är det enda partiet som står på Israel sida, har framgång, fast alla andra försöker att på alla sätt göra ner dem.

I slutet på vers 3 ser vi också löftet ”och jag välsignar genom dig alla folk på Jorden”, det handlar om Jesus, och i Jesus, som ju härstammar från Abraham, har vi alla blivit välsignade. Och därmed har alltså alla folk också blivit välsignade genom Abraham.

Tänk vilka löfte Abraham fick både det som Israel idag är bärare av, och det som kommit oss alla folk på jorden till del i Jesus.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar