tisdag 24 november 2015

Israel i Bibelns profetior 24

Gog kriget skall ske i omgångar alltså flera gånger
(Vi tittar här på Hes 38 – 39 Gog kriget)

Hes 38:4.  Och jag skall göra det igen och igen med dig [gå med dig i cirklar, leda dig vilse, vända dig om] och jag skall sätta krokar i din käke och jag för ut dina följeslagare och hela din styrka med hästar och ryttare, fantastiskt rustade hela hopen, stora sköldar och skydd, alla hanterar svärden.

Och i Hes 38:4 ser vi hur det går i cirklar, hur Gog kriget alltså skall ske flera gånger och hur det verkar som om något driver dem till det här. Och till synes är Gog (Arabsiden) militärt stark. Och det minns vi speciellt från 60 och 70 talet hur Arabsidan var helt överlägsna i storlek på sina arméer, men man förlorade ändå, för Gud var med Israel.

Eftersom år också kan översättas med omgångar och månader också kan översättas med ny (nya omgångar), så ser vi också i versarna nedan att det hela skall ske i omgångar och att det är flera krig.

Hes 38:17.  Så säger Herren Jesus [Jashve]: Du är den som jag har talat om, i gångna dagar, till mina tjänare Israels profeter, i profeternas dagar, de omgångar [år] som kommer med dig över dem.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år]

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].

Man skall alltså rensa upp efter krigen 7 gånger. Och av det här kan man då se att det skall vara 7 gånger först och sedan i samband med Gaza remsan* och de Palestinska områdena på västbanken, på nytt 7 gånger.

Vi kan alltså konstatera att Hes 38 och 39, Gog krigen, är en profetia på det som vi sett i Israel de senaste åren, sedan landet blev fritt, och här beskriver Gud i sin profetia för 2500 år sedan vad Israel skulle möta när de slutligen kom hem till sitt land som Gud hade lovat. Och fortsätter vi att läsa så ser vi att det här skall gå till seger, och Israel skall få det Gud har lovat och fred med sina grannar.


Karl Håkan



* I avsnittet 21 ”När Israel kommer hem möts de av strider” kunde man läsa om hur Gog skulle få en grav öster om havet, där Gaza remsans ligger idag. Mera finns i:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar