söndag 29 november 2015


Det är Guds ande som kommer i allas hjärtan.

Här har vi ytterligare ett bibelställe som talar om hur Gud till sist skall frälsa Israel och vi ser också här att det är genom sin Ande genom att Guds vilja skall bo inne i dem. Och vi kan också se det som att så här vill Gud göra med oss alla, sluta ett förbund i våra hjärtan, så att alla känner honom, och hans vilja.

Jer 31:31.  De dagar kommer säger Jesus [Jashve], då jag sluter förbund med Israels folk [hus] och med Juda folk [hus].
Jer 31:32.  Inte som förbundet som jag slöt med deras fäder, på dagen jag grep dem i deras hand för att låta dem föras från Egyptens land, förbundet som de bryter, och jag var herre i dem, säger Jesus [Jashve].
Jer 31:33.  För detta är förbundet som jag sluter med Israels folk [hus], i kommande dagar, säger Jesus [Jashve]. Jag läger min lag [vägledning] i deras inre och jag skriver den i deras hjärta, och jag skall bli deras Gud och de skall bli mitt folk.
Jer 31:34.  Och de är inte experter [undervisar] mera för varandra, den ena brodern för den andre brodern, för de vet det som sägs om Jesus [Jashve], för de kan det och känner mitt tecken [baner], både små och stora, säger Jesus [Jashve], för jag förlåter deras missgärning och synd och minns den inte längre.

Det går inte att skapa lagar och få folk att hålla dem. Det ser vi med Israels folk och vi ser det i vårt land också. Finns inte viljan, Finns inte hjärtat då fungerar det inte.

Men Gud kommer att lösa det här. Gud kommer att göra så att hans lagar finns i våra inre. Guds vilja skall inte vara något jobbigt utifrån utan skall komma naturligt.

Och som Kristen och frälst i Jesus så upplever man det här genom att det känns rätt att göra det Gud vill. Det är naturligt. Att trotsa Guds vilja skulle kännas hemskt.

Och här ser vi det att det är så Gud ville ha det och en dag skall Hela Israel bli fräst och få uppleva att deras inre är fyllda med Guds vilja.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar