söndag 8 november 2015

Fundering 151108, Kyrkan sover

Mitt i detta kaos, när hela landet står vidöppet för Islam som bara strömmar in. När Allah gör det han längtat efter i 1300 år, men inte lyckats med. Att göra Sverige till Muslimskt. Då sover kyrkan. Då är det tyst i församlingarna.

Det enda man pratar om är att hjälpa så många som möjligt. Verkligen ställa upp och se till att de kan komma in i landet. Man undrar vad det är för förförelseande som gripit kyrkan. Som gjort kyrkan totalt blind. Satt munkavle på de troende när det borde skrikas.

Och beder man, Nej inte ett bönerop hörs på Gudstjänsterna om att Jesus skall rädda oss från denna invasion. Allt fortsätter som vanligt som om inget hade hänt.

Man vevar på lovsången. Och folk sitter i bänkarna och undrar när det skall ta slut så nästa inslag kan börja.

Och så kommer kollekten. Den är alltid med.

Bönen, det som förr var det centrala i en Gudstjänst har man nästan strukit. Det är bara en kort bön av mötesledaren, som låter som några i förväg uttänkta ord.

Predikan är som innantilläsning ur en Teologisk handbok. Men var är Anden. Var är kraften. Var är klarsynen i våra dagar när vi håller på att gå under. När vi redan lever i ett avkristnat land som nu håller på att bli muslimskt. Inte ett ord om detta.

Och så har vi mera lovsång innan vi till sist får gå hem.

Det är som vi skall invaggas i en falsk säkerhet. Vi skall bara sitta ner i båten medan Sverige går under. Medan Jesu kyrka utplånas i landet.

Var är Anden, Var är kraften. Var är ropen på hjälp till Jesus nu när hans kyrka håller på att gå under.

Jesus hjälp oss, vi vill inte utplånas. Du är vår herre och vårt hopp. Jesus hjälp oss!!


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar