onsdag 1 mars 2017

Ändetiden 1,
Gud ska frälsa hela världen


Det är Guds mål och det skall hända nu. Gud skall slutligt frälsa hela världen, hela mänskligheten. Han ska ge oss sitt rike, sitt 1000 års rike till att börja med och sedan ett evigt rike.

Vi skall titta lite på de Bibelord som talar om det här. Som pekar på vad som har hänt hittills och kommer att hända tills Gud har nått sitt mål. Att vi ska titta på det som har hänt profetiskt på vägen är för att se att Guds steg fullföljs. Var är vi i processen. Det kan Bibeln svara på.


Många människor idag är överens om att vi är i ändens tid. En del tror att mänsklighetens tid är ute, och andra tror att Jordens tid är ute. Snart är alla resurser slut. Vi människor är för många.

Och konflikterna bara tycks bli fler och fler.

Men vi Kristna vet att Jesus är vår lösning. Det är han som ska befria oss. Och den tid när det ska ske har kommit närmare än någonsin.

Läser vi profetian så ser vi att Guds rike hela tiden kommer närmare. Och idag är väldigt många av profetiorna uppfyllda. Ja vi ser att vi är där på slutet, när vi läser i Bibeln.

Därför ska vi ägna oss en del åt att titta i profetiorna vad de säger om ändens tid, och var vi är och vad vi kan förvänta oss av framtiden.

Att Jesus ska befria oss, ja befria hela världen, det behöver vi inte tvivla på för det har Gud sagt i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Här kan vi läsa att det är världen Gud skall frälsa. Det är alltså inte bara några enskilda individer utan Guds avsikt är att frälsa hela världen.  Skapa en helt ny tillvaro för oss, där hans ord gäller, hans vilja sker.

Och när vi tittar efter ser vi att det är nu det ska ske.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar