torsdag 30 mars 2017

Datorer behöver bli ödmjukare
170330



Vi gillar alla ödmjuka människor, människor som lyssnar och anpassar sig till oss. Människor som går att påverka.

Datorer år ofta bestämda, det ska vara som de tänkt sig. Anser de det är fel då ger de sig aldrig. Även fast de själva egentligen har fel.

Datorer behöver bli ödmjukare. Det är det som man ofta känner som jobbigt, denna envishet som Datorer uppvisar, ja denna översittarattityd.


Och inte kan man fråga dem. Ja i ibland vinns de frågemöjlighet, men svaren är ofta begränsade och inte alltid uttömmande.

Det är frustrerande att ha med datorer att göra ibland pgr deras envishet. De flesta av oss har säkert någon gång suttit där och brottats med Datorn som inte velat göra det jag själv vill. Ödmjukhet från Datorns sida skulle vara på sin plats.

Jag vet att det finns progamerare som anser att man skall lära folk att göra rätt. Själv när jag skrev program hade jag alltid som målsättning att när folk gjorde det som var naturligt för dem då skulle datorn reagera på det sätt de förväntade sig.

Ödmjuka datorer är alltså något att sträva efter, och eftersom datorerna lär bli intelligentare och intelligentare så borde det här lösa sig med tiden. Vi får se.


Jesus hjälp oss att bli ödmjuka och att också samhället omkring oss och allt på dator numera också blir ödmjukt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar