onsdag 22 mars 2017

Det blir inget 3:e världskrig
170322



Det är ett intressant konstaterande man gör när man har läst Upp 9 som talar om den 5:e och 6:e Basunen. När de blåser skall det vara två stora krig och läser man dem så får man i det första, likheter med 1:a världskriget, och i det 2:a ser man likheter med det 2:a världskriget.

Och eftersom det är den 5:e och 6:e basunen som är krig, och den 7:e basunen inte är något krig utan markerar att Guds rike tar över, så drar man alltså slutsatsen att det inte blir något 3:e världskrig.

Vi får hoppas att Gud håller med oss och att han snart alltså kommer.
 
Det man speciellt kan lägga märke till och som placerar det två krigen är att i det 2:a kriget (vers 13 – 21) stå att 1/3 av alla människor dödas och det var ju det som hände Judarna under andra världskriget. Och i den 15 versen ser vi åter att 1/3 av människorna dör. När det sägs 2 ggr är det mycket viktigt och det här som Hitler gjorde med Judarna var något unikt i Historien. Vi kan alltså fastslå att det här är 2:a världskriget.

I det första kriget (vers 1 – 11) kan vi se att man inte ska skada markens gräs eller träden. Växterna och land är det som kom på 3:e skapelsedagen och representerar den Judiska tron. Judarna ska alltså inte skadas under det första kriget vilket heller inte hände under 1:a världskriget, i stället befriades då Israels land av Engelsmännen och Judarna får på nytt återvända till sitt land.

Den 7:e basunen står det om i 10:7 och den markerar slutet på Guds plan. Gud är framme. Och i Upp 11:15 när den 7:e basunen blåser, kan vi läsa om Jesu seger och att Guds rike tar över.

Slutsatsen blir då att det blir inget 3:e världskrig och vi får hoppas att Gud håller med oss i den slutsatsen.

Karl Håkan


PS: Här följer bibelstället för de som vill se vad det verkligen står:

Upp 9:1. Och den 5:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag ser en stjärna som har fallit från himlen till jorden och den får nyckeln till dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt].
Upp 9:2. Och han öppnar dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt] och det stiger upp rök från hålet [brunnen, schaktet], som röken av en väldig ugn, och solen och luften förmörkas av hålets [brunnens, schaktets] rök.
Upp 9:3. Och från röken kommer gräshoppor på jorden och till dem ges makt, som den jordens skorpioner har.
Upp 9:4. Och det sägs till dem att inte skada jordens gräs eller något grönt [friskt] eller något träd [buske] utan endast de människor som inte har Guds sigill på sina pannor.
Upp 9:5. Och det ges till dem att inte döda dem men att pröva [tortera, plåga] i 5 månader och prövningen deras är som plågan [prövningen, tortyren] när en skorpion sticker en människa.
Upp 9:6. Och i de dagarna skall de söka döden och skall inte finna honom och de skall längta efter att dö och döden skall fly bort från dem.
Upp 9:7. Och gräshopporna var lika hästar som förberett sig till krig, och på deras huvuden var som kronor som liknade guld, och deras ansikten [framsidor] var som människors ansikten [framsidor].
Upp 9:8. Och de har hår som hår hos kvinnor och tändernas deras var som lejons.
Upp 9:9. Och de har bröstplattor [brynjor] som bröstplattor [brynjor] av järn och deras vingars ljud är som ljudet av många hästvagnar som löper in i krig.
Upp 9:10. Och de har svansar [stjärtar] som hos skorpioner och i deras svansar [stjärtar] var sporrar och deras makt att skada människorna i 5 månader.
Upp 9:11. Och de är under sin kung dödsrikets [avgrundens] ängel [sändebud]. Namn på honom på hebreiska är Abaddon och på grekiska har han namnet Apollyon [fördärvaren].
Upp 9:12. Det första ve är över, se ytterligare 2 ve kommer efter det här.
Upp 9:13. Och den 6:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag hör en röst från det gyllene offeraltarets 4 horn inför Gud.
Upp 9:14. Och han säger till den 6:e ängeln [budbäraren] som hade trumpeten [basunen]: Lös de 4 änglarna [budbärarna], som bundits vid floden, den väldiga Eufrat.
Upp 9:15. Och de löser de 4 änglarna [budbärarna] som förberetts till den timmen och dagen och månaden och året, för att döda en tredjedel av människorna.
Upp 9:16. Och antalet på armens kavalleri är 200 miljoner [2, 10 tusens, 10 tusen] och jag hör deras antal.
Upp 9:17. Och jag ser också hästarna i en syn, och de som sitter på dem, som har eldröda och hyacintliknande [mörkblå] och svavellika [svavelgula] bröstplattor, och hästarnas huvud är som lejons huvud och från deras munnar kommer det ut eld och rök och svavel.
Upp 9:18. Av de här 3 sakerna dödas en tredjedel av människorna, av lågan och av röken och av svavlet, som kommer ut ur deras munnar.
Upp 9:19. Ty deras makt är i deras mun [öppning], ty svansen deras är lik en orm som har huvud och genom den skadar de.
Upp 9:20. Och de övriga människorna, de som inte dödas [förstörs] av plågorna, de omvänder sig inte från sina händers gärningar, så att de inte tillber demoner och avgudar av guld och av silver och av koppar och av sten och av trä, som inte kan se eller höra eller gå.
Upp 9:21. Och inte omvänder de sig från sina mord, eller från sina trolldomskonster, eller från sin otukt [avgudadyrkan] eller från sina tjuverier.

Upp 10:7. Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet fullbordas [uppfyllas, avslutas], som han förkunnat [förkunnar] till sina tjänare profeterna.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar