lördag 25 mars 2017

Ändetiden 25,
Frälsning skall finnas i Kyrkan


Det är intressant att läsa fortsättningen och se hur, där det ges bestämda direktiv hur Arken ska byggas, där innehåller den alternativa översättningen beskrivningar om Jesu frälsning

1 mos 6:16 <Trad:> Du skall göra fönster på arken och du skall göra det 1 aln (1/2 m) hög och du skall sätta arkens dörr på sidan, du skall göra bottenvåning, andra och tredje våningen på den.
| <Alt:> Välsignelse [olja] skall du åstadkomma till bröstet, och ett folk skall du sätta överst, och det ödelagda bröstet skall vara vidöppet. Avgrundens djup, deras röda, och de väldiga 3 skall du förse den med.

Här får man associationer till både Jesu död och offer och också till Guds treenighet, båda saker som är fundamentala för Kyrkan.


1 mos 6:17 <Trad:> Och se jag skall göra så att det kommer en störtflod med vatten på jorden [i landet] till att utplåna allt kött som andas och har liv i sig, alla under himmelen som är på jorden [i landet] kommer att drabbas.
| <Alt:> Och se jag skall låta det komma ett resultat hos vilka som helst på den fasta grunden för att ödmjuka allt evangelium som har liv i sig från något i stället för det väldiga namnet, det skall beröra alla som är på den fasta grunden.

Gud vill ha ett rent Evangelium och det skall inte vara något annat i stället för Jesus, det väldiga namnet.

1 mos 6:18 <Trad:> Och jag upprättar mitt förbund med dig och du skall gå till arken och dina söner och din hustru och dina söners hustrur med dig.

Här är intressant att läsa att förutom Noa var det 7 människor i Arken. Det är lika många som församlingarna i Uppenbarelseboken 2:a och 3:e kapitel.

Det var Noa, en symbol på Jesus. Och det var Noas hustru, Sem, Ham, Jafet, och deras 3 hustrur. Alltså Noa + 7 till.

| <Alt:> Och jag förverkligar min föda för dig och du skall komma till bröstet och dina söner och din hustru och dina söners hustrur med dig.

Och här får vi också läsa att i Jesu bröst, hans kärlek, har Gud förverkligat sin föda för oss.

Och Bröstet var ju samma ord i Hebreiska som Arken och det betyder att det är i sin Kyrka som Gud har förverkligat sin föda för oss.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar