onsdag 15 mars 2017

Ändetiden 15,
Gud frälser världen, gör Människan till Guds likhet


Människan till Guds likhet det är målet i Hela Guds Andliga skapelse. Det är det vi kan läsa om i 1 Mos 1:26 - 27. Efter att ha passerat alla 6 skapelsedagarna, alltså gått från 4000 f kr till vår tid så har vi då kommit dit. Där Guds mål ska uppfyllas.

Gud ska göra människan, människosläktet, till det han vill. Gud ska frälsa världen. Det är det som är på gång nu i vår tid.

Här är det beskrivet som att Gud gör människan till sin likhet, till släck med sig. Och det är ju det som händer när vi blir frälsta.


1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.

1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
| <Alt:> Och Gud skapade Adam [människan, den blodröde] i överensstämmelse med sig själv, genom Guds like [likhet, avbild] skapade han honom, till sanning och den vi skall genomborra [och förbannelse] skapade han dem.

Människan som Gud skapar är lik honom. Ja hon är släkt med honom. Som hans blod. Det är så Gud vill ha det.

Och vi skall vara man och hustru. Det står också här, och här syftar det på Jesus som mannen och Församlingen som kvinnan. Och det är intressant att läsa i den 27 versen att det var mannen som först skapades i överensstämmelse med Gud, alltså Jesus blev Gud så som det ju är.

Och det är alltså genom att ha Jesus i oss som också vi som är kvinnan får vara en del av Gud. Och det tillsammans med Jesus som en enhet.

Vi skall helt och hållet vara lika Gud. Och det är han som har försonat oss från våra synder så att vi blir lika honom. Det kan vi läsa i den Alternativa översättningen, där det står ” Adam som vår försoning genom vårt Blod”. Alltså syftande på Jesus som är vår försonare.

Det är Jesu frälsning som gäller. Och det är hela världen som Gud ska frälsa. Det kan vi läsa i Joh 3:16 – 17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är alltså den här totala frälsningen av världen som vi ser här i 1 Mos 1:26. När Gud gör människan till sin likhet, och frälser människan genom Jesus.

Ja vi får vara en del av Jesus som vi kan läsa om i 1 Mos 2:21 – 23.

1 mos 2:21 <Trad:> Och Guds Jashve lät en djup sömn falla över människan [Adam], och när han sov tog han ett revben och återställde med kött i stället.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son föll i djup sömn, det är den offrade Adam [människan, den blodröde], och han skall bli gammal, och han accepterade att jag tar bort som ett resultat av att jag böjde ner honom, och han återställer med evangelium er grundval.

1 mos 2:22 <Trad:> Och Guds Jashve byggde, av revbenet som han tagit från mannen [Adam], kvinnan [Eva] och kom med henne till mannen [Adam].
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds sons födelse, den man böjt, välsignelsen [sanningen] man vunnit på grund av Adam [människan, den blodröde], kom Eva [kvinnan] till del, och man kom med henne till Adam [mannen, den blodröde].

1 mos 2:23 <Trad:> Och mannen [Adam] sade: Denna gång är det ben av mitt ben och kött av mitt kött. Hon skall kallas kvinna [Eva] ty från man är hon tagen.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Detta skall var och en proklamera, för från mig som är den verkliga existensen är denna lära.
| <Alt2:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Denna kallar han kvinna för från en man är hon tagen.

Här formas Eva från en del av Adam. Så skall det vara. Vi ska ha Jesus i oss, ja vara en del av honom. Då har vi blivit Guds likhet och släckt med Gud.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar