tisdag 7 mars 2017

Är det farligt att vara ärlig i dagens samhälle
170307


Mer och mer blir det så. Ju fler lagar. Ju mer kringskärning av vad man får göra. Ju större är vinsten att ljuga.

Det är alltså en farlig utveckling att bara stifta flera lagar. Det slutar med ett samhälle där den oärlige vinner. Där den som tiger om sanningen klarar sig. Det slutar med att vi måste gömma oss för varandra. Och till sist sitter vi i var sin bubbla, för oss själva, och vi har inget fungerande samhälle längre.

Vi har det här också i fråga om våra massmedia. De är inte öppna längre. De återger inte hela sanningen längre. Och vad beror det på?


Är det minoritets lagstiftningen. Detta att man inte får särbehandla och diskriminera en minoritet. Är det den som lett till våra massmediers totala tystnad.

Med en sådan här lagstiftning så blir det jobbigt att yttra sig. Man kan alltid bli stämd inför domstol. Någon kan hävda att det man sa var att gå ett steg för långt. Och bara att hamna i domstol är för många en katastrof, som man till varje pris vill undvika.

Resultatet är en total tystnad i vissa frågor. Bara ena sidan får yttra sig. De som för fram minoritetens synpunkt. De Andra får tiga.


Jesus hjälp oss!! Hjälp oss så att vi får ett samhälle där vi kan prata, där vi kan framföra både idéer och farhågor utan att bli förintade. Jesus ge oss ditt samhälle med frihet och öppenhet!! Jesus!!

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar