torsdag 30 mars 2017

Ändetiden 30,
De 7 församlingarna är med i Kyrkan



Vi kan läsa om de 7 församlingarna i Uppenbarelseboken kapitel 2 och 3. Men att de är med här i Noas Ark är alltså en intressant upptäckt. Och de är med i flera sammanhang.

Vi möter det här med 7 i antalet personer i Arken.

1 mos 7:13 <Trad:> På den här kraftfulla dagen gick Noa och Noas söner Sem och Ham och Jafet, och Noas Hustru och hans tre söners hustrur in i arken.
| <Alt:> I den här kraftens tid gick Herren [Noa] och Herrens verk [söner], namnet och värmen och expansionen, och Herrens hustru [eld] och hans verks [söners] tre hustrur [skyldiga, eldar] in genom bröstet.

Det är 7 personer + Noa som går in i Arken, Det är alltså Jesus och de 7 församlingarna. De 7 församlingarna som var i hans kyrka och som vi kan läsa om i Upp 2 och 3. Noa är här en förebild för Jesus.


Vi möte också siffran 7 när vi ser hur många djur Noa ska ta in i Arken av de rena.

1 mos 7:2 <Trad:> Av alla de rena boskapsdjuren skall du ta till dig sju, sju hannar och deras honor, och av de boskapsdjur som inte är rena skall du ta två, en hane och hans hona.
| <Alt:> Av alla de försonade som är i överflöd skall du acceptera att det är färdigt, de är färdiga män [människor] och deras kvinnor [eld]. Och av de som är i förstörelsen som inte är försonade skall du ta tid på dig för en man [människa] och hans kvinna [eld].

Det här är en intressant del. Nämligen att det skall vara 7 av de som är rena. Samma antal igen som församlingarna i Uppenbarelseboken kap 2 och 3. Det kommer alltså igen här. De som är i kyrkan, i frälsningen, de är rena och det skall vara 7 som de 7 församlingarna, och Jesus, mannen skall var i dem, tillsammans med kvinnan. Alltså både hane och hona, och de räknas som ett här, alltså 7 tillsammans.

Men när man inte är frälst då måste man komma till frälsning som individ. Här är det jag som individ som ska ta emot Jesus. Komma in i Frälsningen tillsammans med honom. Det blir 2, Jesus och individen.

Vi ser samma sak om himmelens fåglar.

1 mos 7:3 <Trad:> Också från himmelens fåglar skall det vara sju, sju hanar och honor, för deras avkommas vidare liv på hela jordens [landets] yta.
| <Alt:> Också från det väldiga namnet strålglans skall det vara komplett, fullständigt ärligt och genomborrat, för deras kraftfulla liv i den fasta grundens favör.

Himmelens fåglar det är den Helige Ande och de är också knutna till de 7 församlingarna. Alltså är de 7.

Vi kan se hur Siffran 7 går igen på flera sätt i berättelsen om Noa. Och hur det alltså pekar hän mot de 7 församlingarna. Och det här visar alltså att den här berättelsen om Noa är en Profetia som talar om tiden mellan Jesu första kommande och hans återkomst.

Så vi fortsätter att titta framåt i berättelsen och efter att ha läst en del av de sanningar som gäller för Kristi Kyrka på Jorden, kommer vi så småningom till den tid vi är nu och det som ska komma. Alltså ändens tid som den här serien handlar om.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar