torsdag 23 mars 2017

Ändetiden 23,
Gud verkställde Domen över Israel




Noa står ju för Jesus i berättelsen och Jesus får alltså bära synderna. Det såg vi i vers 7.

Men eftersom Judarna inte tog emot Guds försoning genom Jesus så verkställde Gud den hemska domen över dem, och de blev fördrivna ut över världen.

1 mos 6:12 <Trad:> Och Gud såg jorden och se den var fördärvad, för allt kötts livsstil var fördärvad på jorden.
| <Alt:> Och Gud bekymrar sig för den fasta grunden, för se den är fördärvad, för allt evangelisk liv är korrupt på den fasta grunden.


1 mos 6:13 <Trad:> Och Gud sade till Noa: Det är slut på allt kött, på marken, för jorden är full med våld från deras närvaro, och jag ser deras förfall på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade till Herren [Noa]: Detta är gränsen för allt evangelium från mig, för våldet från dem på den fasta grunden är moget och jag ser det som kommer från förfallet på den fasta grunden.

Gud var trött på det sätt som Judarna hade förvaltat hans budskap, hans Evangelium. Och Gud ansåg att det här nådde gränsen. Det var därför som Gud verkställde domen.

Men innan han gjorde det så sände han Jesus till dem, och gav dem möjlighet att ta emot honom som sin frälsare. Men vi vet hur det gick, Jesus dödades och det Judiska samhället vägrade erkänna honom som Messias. Och till sist konstaterar Gud att han måste verkställa sin dom.

Och som vi skrev tidigare så är det innehållet i den här berättelsen. Hur Judarna blev fördrivna, för att de dödade Jesus och sedan inte accepterade honom som sin frälsare.

Men idag kan vi se hur de får komma tillbaka något som också kommer i den här berättelsen om Noa, när Arken på nytt landar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar