lördag 4 mars 2017

Ändetiden 4,
Före Guds insatser var allt Andlig tomhet


När Gud började sitt verk med människosläktet, att skapa människan till sin avbild för 6000 år sedanvar allt tomhet, andligt sett. Det var mörker, andligt sett. Människorna levde i okunskap. Ja de levde på vildarnas nivå. Där tomhet mörker och okunskap rådde. Det kan vi se när vi läser i Bibelns 2:a vers.

1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.
| < Alt: > Och den fasta grunden var kaotisk och tom och död var över dess tomhet. Men Guds ande blåste på dem, vem som helst, rakt på. 

Men Gud brydde sig och hans Ande blåste på människorna. Han tog sig an dem och han började sitt verk och i den 3:e versen kan vi läsa


1 Mos 1:3 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli ljus, och ljuset blev till.
| <Alt.> Och Gud deklarerade: Det skall komma liv [ljus, kunskap], och det kom liv [ljus, kunskap].
| < Alt2: > Och Gud sade: Det blir ljust, och det blev ljust. 

Det första Gud gjorde det var att ge människorna de Andliga ljuset. Och vi kan också se genom kopplingen till den förra versen, att det alltså var genom sin Ande som Gud gav ljuset.

Och det är alltså i det här skaparverket av vår värld, den andliga värden som vi står nu på slutet. Och här ser vi alltså hur allt började. För 6000 år sedan. När människorna levde på vildarnas nivå. Och det var då som Gud började sitt verk. Det som nu snart är färdigt.

Och tänk här har Gud skrivit om allt det här redan det första han gjorde. För att vi ska kunna se att han visste vad han gjorde. Han hade planen klar för sig redan från början.

Och när vi nu går vidare i det här, Bibelns första kapitel, kommer vi att se att här finns Jesus med, och här finns hedningarnas frälsning, Den Helige Andes utgjutelse med mm.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar