fredag 31 mars 2017

Ändetiden 31,
Floden kommer


Floden kommer det ser vi i vers 11 och där står när den kom. Det var den 2:a månaden och den 17:e dagen när noa var 600 årDet här representerar alltså när Judarna blev fördrivna från sitt land.

1 mos 7:11 <Trad:> I det 600: e året i Noas liv, i den 2:a månaden, på 17:e dagen i månaden, då öppnade sig alla urhavets källor för fullt, och alla himlens fönster [slussar] öppnade sig.
| <Alt:> I den omgången som symboliserar glädje, omgången som kommer till Herrens [Noa] liv, i den nya röda, i den kompletta rika, till förnyelse genom att vara ständigt här, all den överflödande berikande kunskapen öppnade sig mer och mer [stort], och den väldiges väldiga namn uppenbarade sig.


Här ser vi hur floden kommer och det är ett väldigt flöde och vi ser att det inte bara är regn utan det kommer också vatten ur havsbotten. Allt drar på för fullt.

Vi har också ett datum. Det är intressant, för berättelsen om Noa innehåller tider hela vägen. Och Gud har nog inte skrivit in dem utan anledning. Hans avsikt är förmodligen att vi med det här ska veta var vi är i tiden. Så låt oss titta på det men det kan vi göra längre fram, när vi har alla datumen tillsammans.

Något annat intressant som vi också ser här är att parallellt med att Floden kommer, som alltså tog landet från Judarna, så kommer också här i den Alternativa översättningen, en beskrivning av Jesus en sprudlande beskrivning, som innehåller både rikedom och överflöd, och som talar om det väldiga Namnet, alltså Jesus.

Det här pekar på det som hände parallellt i verkligheten. Där Kristi Kyrka, med alla välsignelser, växte fram samtidigt som Judarna fördrevs och landet togs ifrån dem.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar