torsdag 16 mars 2017

Ändetiden 16,
Guds Människa ska styra jorden, Mission och framgång


När Gud har skapat människan till sin likhet då ger han henne order om att ta över Jorden. Guds människa är den som skall utbreda sig över jorden och styra på jorden. Guds människa skall härska över alla andra typer av liv.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
| <Alt:> Och Gud välsignade dem och Gud sade till dem: Lär känna [var fruktsamma] och överflöda [bli många] och fullfölj den fasta grunden och som rena skall ni vara ödmjuka [stiga ner] i perioder av tillväxt och i det väldiga namnets strålglans i det myllrande livet på den fasta grunden [jorden].


Här har vi åter Missionsbefallningen. Vi skall föröka oss och uppfylla jorden. Det är det budskap Jesus gav oss i missionsbefallningen. Och nu ger han det här igen.

Förra gången vi fick missionsbefallningen här i 1 Mos 1 var när Jesus hade kommit, och dött och uppstått. Och Jesu liv brede ut sig bland hedningarna och Den Helige Ande hade fallit. Vi läste det i vers 22. Och det är den Missionsbefallning som Jesus själv också gav oss.

Nu ser vi det igen och den här gången alltså när 1000 års riket ska inledas. Då kommer alltså åter att bli en väldig tid av Mission och Evangelisation.

Och ser vi till hur det är idag, så är det redan på gång. Det blir skaror av människor som blir frälsta varje dag. Det är väckelse i hela världen, men undantaget av Europa. Här är ingen väckelse. Men fortsätter väckelsen ut över världen med de siffror som vi sett hittills så är snart hela världen frälst.

Den frälsta människan skall alltså styra Jorden. Och så kommer det att bli under 1000 års riket. Då kommer Jesu trogna att sitta på troner som det står och styra tillsammans med Jesus. Vi har det här i Upp 20:4.

Och det innebär att Jesus kommer att ta makten totalt genom de som följer honom. Och andra maktfaktorer och Religioner etc. Kommer att tappa sitt inflytande. För det är Jesus som är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Det kan vi läsa om i Upp 19:16.

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].

Det är alltså det som kommer att hända. De som tror på Jesus kommer att ta över världen och Jesus kommer att vara den som styr tillsammans med sina trogna, de som tror på honom.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar