fredag 10 mars 2017

Ändetiden 10,
Frälsningen kom till Hedningarna


1 Mos 1 är alltså en fantastisk profetia över hur Gud skall frälsa världen. En sak som just nu pågår och där vi är på slutet den 6:e dagen. Och här i den här delen i vers 20 ska vi titta på det som hände den 5:e dagen. Det är alltså efter det Jesus har kommit. Han kom som det stora Ljuset den 4:e dagen.

Det som kom den 5:e dagen det är alltså mellan år 0 och år 1000 e kr. Då kom frälsningen till Hedningarna. Och det kan vi läsa om i vers 20. Som vi vet så tog Judarna inte emot honom och därför blev hela världen frälst. Och vi ser här hur livet kommer till havet. En symbol för hedningarna.

Tänk detta visste Gud redan från början och här kan vi läsa det.


1 Mos 1:20 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.
| <Alt:> Och Gud sade: De vilka som helst skall överflöda av levande ande [liv] och det strålande skall lysa över den fasta grunden, på grund av [uppburna av] närvaron av det väldiga namnets utbredda skikt.
| <Alt2:> Och Gud sade: Vattnet överflödar av levande varelser och fåglar flyger över marken uppburna över himmelens himlavalv.

Här kan vi läsa om hur livet kommer till havet. Havet har vi tidigare pratat om i samband med att Israels land bildades. Det som var land den 3:e dagen. Havet är alltså Hedningarna, och Havet är vi som inte är Judar, tillhör Israels folk.

Livet kom till oss när Jesus hade dött och uppstått. Vi minns Paulus som gick till Hedningarna med Budskapet.

Det är här som det står om det som skedde och det var ett resultat av det Jesus hade gjort. Blivit vårt stora ljus.

Så vi ser här också, att Guds frälsning plan går ihop. Det blev som Gud har skrivit här. När Jesus hade gett sitt liv och blivit vår frälsare då gick frälsningen till Hedningarna. Det var där frälsningen blev stor.

Gud visste det redan från början.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar