tisdag 21 mars 2017

Välgörenhetsfällan har slagit igen om Sverige
170321


Det verkar finnas en välgörenhetsfälla i dagens samhälle. Gör man något bra förväntar sig alla att man skall fortsätta, och fortsätta, och fortsätta i oändlighet.

Det håller naturligtvis inte utan snar tar resurserna slut. Snart får det konsekvenser som inte var meningen från början.

Och till sist går det som i Sverige. Det blir rent hemskt på sina ställen och man sitter fast. Konsekvensen är där och går inte att ändra på.


Ja invandringspolitiken i Sverige har gått över styr och det början nu få konsekvenser som ingen tänkte sig från början. Och så är det när man fastnar i välgörenhetsfällan.

Man kan se den här effekten i andra sammanhang också. Ta till exempel tiggeriet på våra gator. Svenskar vill gärna hjälpa, alltså strömmar det hit personer från andra länder och sitter här och tigger. Ja det är organiserat, men på ett fördolt sätt. Vi ser det nu, när vi ser hur konsekvent det fungerar.

Vi har det i tiggeri breven vi får hem. Man ska absolut inte svara på dem och ge något. Gör man det kommer det flera lika dana tiggeribrev ja det håller på och det tar lång tid att straffa sig ur deras register.

Vi är inte vana vid det här i vårt land. Här har man kunnat ge och då har man ansetts som bra och sluppit nästa gång. Men det nya är alltså tvärs om. Det är ett utnyttjarsystem som fokuserar på de som är svaga och givmilda och som suger musten ur dem om det går. Så länga man får tigger man vidare, ja tills offret går under om det så är. Och man tigger på ett professionellt sätt, det ska verkligen se behövande ut och lidande ut.

Själv tycker jag att det här är hemskt att möta det här och tvingas vara härd i hjärtat. Man vill vara givmild men det går inte idag, för då fastnar man i välgörenhetsfällan.

Jesus hjälp oss!! Du vet att vi vill vara givmilda och hjälpsamma. Hjälp oss så att vi kan vara det i vårt samhälle utan att fastna i någon välgörenhetsfälla. Och hjälp oss att vara klarsynta och se det som är lur.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar