lördag 18 mars 2017

Ändetiden 18,
Här är Gud framme, Världen är som Gud vill


Och här i vers 31 får vi se resultatet av hela Guds Andliga skapelse. Det är mycket gott. Det Gud gör det blir bra. Gud har här räddat mänskligheten, och så kommer det alltså snart att bli också i vår verklighet.

1 Mos 1:31 | <Trad:> Och Gud såg på allt han hade gjort, och se det var mycket gott, och den 6:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud visade allt han hade gjort och se det var enormt bra, och den 6:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.

1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.

| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt]. 

Gud skapelse är färdig. Här är Gud framme och har skapat den frälsa människan som behärskar Jorden. Det som var han plan.


Och vi ser att det Gud har gjort är bra, jag det är mycket gott, ja det är t o m fullkomligt. Sådan är Gud när han får verka då blir det inta bara bra, det blir perfekt. Och det är alltså en sådan tid vi har framför oss.

Vi har följt vägen genom Bibelns första kapitel och sett hur allt började med mörker och tomhet och kaos. Men hur Gud tände Ljuset, sände sin Ande. Hur Israel bildades som ett led på vägen. Hur Jesus kom som det stora ljuset. Hur Frälsningen, livet kom till Hedningarna, och hur Guds Ande föll.

Och till slut hur Gud skall göra människan (Jesus och hans Församling) till sin likhet. Till det Gud ville och få människan att Evangelisera hela jorden, och slutligen lägga den under sig. Guds människa som är som han vill ha oss.

Men hit har vi inte kommit i vår värld än. Men vi är mycket nära och vi är på slutet. Och snart kommer Jesus och genomför det här sista steget. Och ger mänskligheten detta rika liv som har varit hans avsikt redan från början.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar