söndag 26 mars 2017

Ändetiden 26,
Alla folk skall med i Guds frälsning


Här som på så många andra ställen i Bibeln så kan vi läsa att Gud vill att alla ska med. Också denna sanning finns alltså också i berättelsen om Noa. Det är djuren i berättelsen som symboliserar alla olika folk, nationer etc. Och Gud vill att alla ska med.

1 mos 6:19 <Trad:> Och av alla djur allt kött skall du föra in två av alla, till livet i arken med dig, hankön och honkön skall det vara.

Den 19:e versen pekar på en väldigt viktig uppmaning och det är att alla folk skall in i Jesu frälsning. Noa skulle ta från allt kött. Alla levande varelser och föra in i Arken. Och det skall alltså vi också vi skall gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar.


1 mos 6:20 <Trad:> Av fåglarna efter deras art och av boskapsdjuren efter deras art, av alla markens kräldjur efter deras art, två av alla djur skall komma till dig.

Och vers 20 förstärker det genom att tala om både fåglar och boskapsdjur och markens kräldjur. Det är alltså inte bara vissa som skall komma till frälsning i Jesus utan alla typer. Även de som man inte förväntar sig skall komma till frälsning.

Fåglar brukar vara en symbol för Ande. Och när man går in i Kyrkan och blir med i den skall man alltså göra det i Ande. Fylld av Guds ande.

Och liksom Boskapsdjuren gör som deras herre vill. Så ska vi lyda Gud, vara Jesu tjänare.

Och när vi är det då är vi som Markens djur. Marken är ju en symbol för Israel och vi får alltså som Paulus skriver i Romarbrevet då vara inympade i det sanna trädet. Var medlemmar av Guds familj.

Och tänk vi får komma med även om vi har en bakgrund som tillhör ormens, kräldjurens, de som egentligen inte skulle höra till. Men i Jesus blir vi frälsta och får vara med.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar